DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.110,00 0.389
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

 “İnsanlık resmen ölmüş, bitmiş”

Son Güncelleme :

21 Temmuz 2018 - 11:45

Babaeski Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hafize Türkcan, sokak hayvanlarına karşı şiddetinin her geçen artarak büyüdüğünü söyledi.

Babaeski İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde açılan, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, başı boş kimsesiz yaşayan sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor.

Babaeski Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hafize Türkcan, “Bu sabah Ahmet Kılıç adlı bir üye arkadaşlarının kendisine gelen bir ihbar sonucu gittiği Hacı Hasan Mahallesi’nde bir boya kutusu içinde daha gözleri açılmamış 1 haftalık kedi yavrusu bulduğunu ve eline aldığında ise yavru kedinin sol arka bacağının birinin daha yeni kopmuş bir şekilde olduğunu söyledi.

İnsanlığın ölmüş, bitmiş olduğunu belirten Başkan Türkcan, şöyle devam etti; “İlk etapta derneğimize getirilen kedi yavrusunu kontrol için hemen Veteriner Önder Sünnetçioğlu’na götürdük.  Yapılan muayenede yavru kedinin sol arka bacağının birinin daha yeni kopmuş olduğunu gördük. Çok büyük hayretler içindeyiz. Ben söyleyecek bir kelime bulamıyorum resmen insanlık ölmüş, bitmiş, bu kedinin daha gözleri açılmamış, bundan ne isterler ya rabbim. Biz Dernek olarak, yavru kedinin iyileşmesi için elimizden ne geliyorsa maddi manevi her şeyi yapmaya hazırız. Yeter ki o tekrar sağlığına kavuşsun.”

Türkcan; “Biz Babaeski İlçe Merkezi, Alpullu, Büyükmandıra, Karahalil Beldeleri ve ilçeye bağlı köylerde ki doğal yaşam alanlarını, yaban ve sokak hayvanlarını korumak ve devletin organları ile ortak çalışmalar yürüterek, bu perspektifte çözümler üretmek amacı ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz. Çalışmalarımıza gönüllü hayvan severler ile yılmadan devam edeceğiz.”

Habertrak/Metin Karakuş