DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.211,49 -1.097
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

İşte seçim sürecinde Yağcıoğlu’nun yaşadıkları

Son Güncelleme :

12 Kasım 2019 - 19:54

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

CHP Süleymanpaşa’da gerçekleştirilecek olan delege seçimleri öncesinde, şu sıralar gündemden düşmeyen kaybedilen Süleymanpaşa seçimleriyle ilgili çok önemli ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yerel seçim sürecinde aday adayı olan İlker Yağcıoğlu’na yönelik ‘seçimlerde yeterli performansla çalışmadı.’ ifadeleri özellikle belediye başkan adayı Ekrem Eşkinat’a yakın isimler tarafından yüksek sesle seslendirilirken seçim süreciyle ilgili olarak gün yüzüne çıkan çok önemli bir bilgi Yağcıoğlu’na yapılan büyük bir haksızlığı gözler önüne serdi.

KRİTİK GÖRÜŞME

Süleymanpaşa da CHP adına kaybedilen seçimler öncesinde parti örgütünün ve parti tabanının çok büyük bir çoğunluğunun Yağcıoğlu’na destek vermesine rağmen, aday olarak Eşkinat’ın gösterilmesi, hem kentte hem de parti tabanında hayal kırıklığı yaratmış ve binlerce oy farkla alınması beklenen seçim, CHP adına kaybedilmişti.

Seçimde; herhangi bir sıkıntı yaşamamak ve partide bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak adına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın, İlker Yağcıoğlu’nu arayarak ‘’artık adaylık sürecinin geride kaldığını, çalışmalarına devam etmesi gerektiğini ayrıca meclis listesinde taşın altına elini koyması gerektiğini ve seçimin birlik beraberlik içerisinde kazanılabileceğini’’ ifade ettiği öğrenildi.

YAĞCIOĞLU BAKIN NASIL DIŞLANMAYA ÇALIŞILMIŞ

Yağcıoğlu’nun da yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak’a üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu belirttiği, Öztrak’ın bu cevap karşısında birlik beraberliği sağlayacağı için sevinç duyduğu, ancak sürecin Eşkinat engeline takıldığı öğrenildi.

BİRLİK BERABERLİK ENGELLENMİŞ

Eşkinat’ın en büyük rakibi olan İlker Yağcıoğlu’nu veya ona yakın herhangi birini meclis listesinde kesinlikle değerlendirmek istemediğini belirtmesinin ardından sürecin tıkandığı bilgisine ulaşılırken daha sonra Eşkinat’ın göstermelik olarak Yağcıoğlu’na yakın ve örgüt tarafından önerilen bir iki ismi seçilemeyecek sıralara koyarak adeta tampon yaptığı gözlerden kaçmamıştı.

Meclis listelerinin de belli olmasının ardından Yağcıoğlu’nun “yine küsmeden bana ihtiyaç duyulan her an sahada sizlerle olmaya hazırım.’’ İfadelerini kullandığı ancak o dönemde bazı isimlerin Yağcıoğlu’nu pasifize etmek adına ellerinden geleni yaptığı bilgisine ulaşıldı.

ÖZTRAK’A YAKIN KAYNAKLAR DOĞRULADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’a yakın kaynaklar da Öztrak’ın, Yağcıoğlu’nu seçim süreci ve meclis listesiyle ilgili olarak taşın altına elini koyması noktasında görüştüğünü Yağcıoğlu’nun ‘’üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım’’ ifadelerini kullandığı ancak birlik beraberlik ortamının bir şekilde engellendiği yönünde ki gelişmeleri doğruladığı kaydedildi.

‘’4. KATTAN AŞAĞIYA ATLARIM’’

Yağcıoğlu’nun tüm bu gelişmelere rağmen yine de küsmeden partisi için gerçekleştirdiği çalışmalar tüm kamuoyu tarafından alkışla karşılanırken Yağcıoğlu, seçimlerde oy verdirmediği yönünde atılan iftiralara ise katıldığı bir canlı yayında ‘’eğer bana bir kişiyi getirip ‘İlker Yağcıoğlu oy vermeyin dedi.’ Dedirtsinler ben şu an da inşaatını yaptığımız binamızın tepesinden kendimi aşağıya atarım. Ama bana iftira atanları ne parti tabanı ne de kamuoyu affetmeyecektir.” İfadelerini kullandı.

‘’BEN EKMELEDDİN BEY’E OY VERMİŞ ADAMIM’’

Yağcıoğlu, oy verme meselesiyle ilgili olarak, “ben Ekmeleddin İhsanoğlu’na dahi genel başkanımızın talimatıyla gidip oy vermiş bir adamım. Bu çirkin iftiralar partimizin birlik beraberliğini bozmaya yöneliktir. Ama sağduyulu partililerimiz buna kesinlikle alet olmuyorlar.’’ Şeklinde konuştuğu kaydedildi.