DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.815,15 1.848
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Kaçak çöp dökenlere ceza geliyor

Son Güncelleme :

02 Aralık 2019 - 10:24

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, yaptığı açıklamada,  Radyolink Yolu üzerinde bulunan Keşan Belediyesi Hafriyat Atıkları Depolama ve Bertaraf Sahası’na hafriyat atığı dışında başka çöp ve atık dökülemeyeceğini bildirdi.

Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman, Çevre Mühendisi Buse Orhun ve Çevre Sağlık Teknisyeni Osman Coşkun’la birlikte Keşan Belediyesi Hafriyat Atıkları Sahası’nda açıklama yapan Altay, hafriyat döküm sahasının yasal döküm alanı olduğunu çevre il ve ilçeler tarafından da aktif olarak kullanıldığını bildirdi.

15 bin m3’lük alanın 5 yıl boyunca daha önce kiralamasının yapıldığını, alana inşaat yapımlarından ve tadilat ile tamiratlarından çıkan atıkları kabul ettiklerini bunun dışında geri dönüşebilir atıklar ile çöplerin alana kabul edilmediğine işaret eden Mustafa Altay, “Alanımıza gelen atıkları kontrollü olarak sahamıza boşaltıyoruz. Sahamız bölgede tek olarak faaliyet yürüten yasal mevzuatlara uygun olan Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıklarını Depolama Sahası. Alana gelen atıkları düşük kotlu alana yönlendiriyoruz. 2020 yılında evlerden de hafriyat atıklarını belirlenecek bir ücret karşılığında almaya başlayacağız. Çevreye kaçak dökümleri önlemek amacıyla alana yönlendirme yapıyoruz. Denetimlerimizi sıklaştırıp kaçak döküm yapanlara cezai işlem uygulanacak.” dedi.

Altay, hafriyat atıklarını taşımak isteyen kişi veya kuruluşlar/firmaların Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Birimi’ne başvuru yaparak “Hafriyat Atıkları Taşıma İzin Belgesi” almalarının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Temizlik İşleri Müdürü Yasin Paçaman da alana hafriyat atıkları dışında çöp dökümüne izin vermediklerinin altını çizdi.

Haber Merkezi