DOLAR 32,3424 % -0.45
EURO 34,6805 % -0.42
GRAM ALTIN 2.392,41 % -1,25
ÇEYREK A. 3.911,59 % -1,25
BITCOIN 58.371,09 1.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Kadın temsilinde örnek olmayı hedefliyorum”

Son Güncelleme :

25 Aralık 2023 - 16:32

“Kadın temsilinde örnek olmayı hedefliyorum”

YÜCEER DENEYİMLERİNİ TEKİRDAĞ’A AKTARACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Candan Yüceer, Habertrak Gazetesi’nde katıldığı canlı yayın programında seçim sürecini değerlendirdi. Üç dönem Tekirdağ milletvekilliği yapan Yüceer; milletvekilliği tecrübesi ve güçlü hitabeti ile diğer adaylardan ayrılıyor.

Deneyimlerini Tekirdağ’a aktarmak için aday adayı olduğunu söyleyen Candan Yüceer, “Siyasette maalesef kadın temsili çok az. 1930 ve 2019 yılları arasında 19 yerel seçim geçirdik. 32 bin erkek belediye başkanının arasından 156 kadın belediye başkanı olmuş. Bu eşitsizliği giderme noktasında mücadeleye çok kıymet veriyorum. Elimden geldiğince de bu konuda iyi bir örnek olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

“SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLMEK ADINA SİYASETE GİRDİM”

Siyasete insanların sorunlarına kalıcı çözümler üretebilmek adına girdiğini ifade eden Candan Yüceer, “Belki bir kadın olmanın, anne olmanın hassasiyeti ile geçmişte de hekimlik mesleğimi yerine getirirken memleketimin her kesiminin, çevremdeki insanların her zaman sağlığına duyarlı oldum. Belki o dönemde siyaset düşünmemiştim. Ama mesleki hayatımda o sorunları, sıkıntıları gördükçe ülkemizin yaşadığı sorunları gördükçe o duyarlılıkla, anne olmamız sebebiyle daha da duyarlı olduk. Bir süre sonra bu sorunlara gerçekten kalıcı çözümler üretebilmek adına siyasete girdim. Milletvekilliği dönemimde Tekirdağ’ımızın her bir ilçesinin, her karış toprağının, her bir insanının ayrımsız bir şekilde, her bir damla suyunu, doğasını yeşilini, işçisinin, emeklisinin, yaşlısının, kadınının, gencinin sorunları ile ilgilendim ve çözmeye çalıştım. Bu süreçte 3 dönem milletvekili olarak görev yaptım” şeklinde konuştu.

Bilgi ve birikimini Tekirdağ’a aktaracağını belirten Yüceer, “Siyasette görev değişimi olmasına inanıyorum. Yani aynı görevde uzun yıllar tekrar tekrar aynı görevi yapmanın bir süre sonra faydasının olacağını düşünmüyorum. Hem de alan açmak gerektiğini düşünüyorum. Bir birikimdir siyaset. Siyaset yapa yapa öğreniliyor. Hafıza olmalı. Yeniler de olmalı. Yani bizler deneyim sahibi olanlar, bu konuda uzmanlaşmış, birikim sahibi olmuş kişiler yenilere aktararak siyasete devam etmemiz lazım. Ama tabi ki alan da açmamız lazım. Bu anlamda aday oldum. Birikimimi, deneyimlerimi Tekirdağ siyasetindeki çözüm önerilerimi, sorumluluğumu burada Tekirdağ’ın hizmetinde kullanmak için aday oldum” ifadelerini kullandı.

“KADIN TEMSİLİYETİNDE İYİ BİR ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUM”

Kadın temsili açısından önemli bir adım attığını düşündüğünü aktaran Yüceer, “Aynı zamanda kadın olmanın verdiği güçle aday oldum. Siyasette maalesef kadın temsili çok az. 1930 ve 2019 yılları arasında 19 yerel seçim geçirdik. Önümüzdeki seçim 20’incisi olacak. Sadece 32 bin erkek belediye başkanının arasından 156 kadın belediye başkanı olmuş. Oranlara baktığımızda toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor. Ama hiçbir yerde yarı yarıya değiliz, eşit temsil edilmiyoruz. Siyaset kadının adının olmadığı bir yer. Dolayısıyla bu alanda kadının temsiliyetine çok önem veriyoruz. Bizler kadınlara bir model olabiliyorsak, onlar için bir güven unsuru oluşturabiliyorsak, ‘Candan hanım yaptı, ben de yaparım’ dedirtebiliyorsak ne mutlu bize. O anlamda da kadın temsiliyetinin özellikle yerel yönetimlerde, meclislerde, ilçe yönetimlerinde, parti içi organlarda, sendikalarda, sivil toplum kuruluşlarında olmasını çok önemsiyorum. Bu eşitsizliği giderme noktasında mücadeleye çok kıymet veriyorum. Elimden geldiğince de bu konuda iyi bir örnek olmaya çalışıyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek