DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 61.008,95 -3.314
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

“KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ”

Son Güncelleme :

23 Temmuz 2020 - 10:02

Muğla’da kendisinden 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in, eski arkadaşı tarafından canice ve insafsızca öldürüldüğünü kaydeden Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, İstanbul sözleşmesinin getirdiği yükümlülüklere uygun bir biçimde hareket etme çağrısında bulundu.

Eren, kadın katillerine asla ceza indirimi uygulanmaması gerektiğine vurgu yaparak  “Yapılması gereken; hiç vakit kaybetmeden şiddet gören kadınların korunmasındaki bürokratik engellerin tamamını kaldırmak, kadın katillerine asla ceza indirimi uygulamamak, hafifletici sebep aranmadan caydırıcı cezalar verilmesini sağlamak, İstanbul sözleşmesinin getirdiği yükümlülüklere uygun bir biçimde hareket etmektir.” Değerlendirmesinde bulundu.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE UYGUN HAREKET EDİLMELİ”

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in, eski erkek arkadaşı tarafından vahşice katledildiğini söyleyen Eren, “Yaşamından, ailesinden, arkadaşlarından, umutlarından hunharca koparılan Pınar’ın katili ve bu canavarlığı yaratanlar, topluma kutuplaştırıcı politika ve söylemlerle şiddeti aşılayan, din ve ahlak adına sıkça kullandıkları cinsiyetçi, sözde muhafazakâr söylemlerle kadını değersizleştirmek isteyen, ‘Türk aile yapısına uymadığı’ iddiasıyla İstanbul Sözleşmesi’ni iptal etmeye çalışanlardır. Kadını sadece aile içinde var etmeye çalışan, kahkahasını yasaklayan, hamileyken eve kapatmayı uygun gören, kaç çocuk yapacağına ve nasıl doğuracağına karar veren, kadının nasıl giyineceği konusunda hükümler koyabilen bir anlayışı topluma dayatmayı, yaşamda uygulanabilir kılmayı kendine görev edinenler bu cinayetin azmettiricisidir.” İfadelerini kaydetti.

“KADIN CİNAYETLERİ MÜNFERİT DEĞİL, POLİTİKTİR”

Eren, kadına şiddetin gündelik hayatın bir parçası haline geldiğine dikkat çekerek “Her gün en az üç kadının öldürüldüğü, onlarcasının tacize, tecavüze ve şiddete uğradığı, iktidarın açıkça kadınlara savaş açtığı bu sistemde, kadınlar sadece nefes almak için bile mücadele etmek zorundadır. Aile içinde, işyerlerinde, sokakta… kadına şiddet gündelik hayatın bir parçası haline gelmiş, özellikle son yıllarda kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Kadınları korumak bir yana, onları kendi iktidarı için tehdit olarak gören siyasi iktidar, kadınların her türlü şiddet ve ayrımcılıktan korunması, kadınlarla erkekler arasında eşitliğin yaygınlaştırılmasını hedefleyen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi planlamaktadır. Tam da bu yüzden kadın cinayetleri münferit değil, politiktir.” Şeklinde konuştu.

“BU KATLİAMLARI ÖNLEMEYEN SİSTEMLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

“Katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz” diyen Eren, sözlerini şöyle noktaladı: “Yapılması gereken; hiç vakit kaybetmeden şiddet gören kadınların korunmasındaki bürokratik engellerin tamamını kaldırmak, kadın katillerine asla ceza indirimi uygulamamak, hafifletici sebep aranmadan caydırıcı cezalar verilmesini sağlamak, İstanbul sözleşmesinin getirdiği yükümlülüklere uygun bir biçimde hareket etmektir. Bu katliamları önlemeyen sistemle, kadın cinayetlerine karşı kör olan adalet sistemi ile mücadelemiz devam edecektir! Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyor Pınar ve katledilen tüm kadınlar için adalet istiyoruz!” Habertrak/Özlem İnan