DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.339,19 -1.066
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“KADINLARIMIZ ÜRETİMİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Son Güncelleme :

15 Ekim 2021 - 13:50

Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde Dünya Kadın Çiftçiler Günü düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlandı.

Programda konuşan Önder Çiftçi Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Yarapsanlı, kadınların üretimdeki önemine dikkat çekerek; “Ülkemizin kalkınması için kadınların rolü vazgeçilmezdir. Bu bilinçle kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın girişimcilik ruhunu geliştirmek, tarımsal konulardaki performansını değerlendirmek ve birbiriyle kaynaşmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

 

“KADIN İSTİHDAMI EN ÖNEMLİ UNSURDUR”

Tekirdağ Tarihi Valilik binası önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Önder Çiftçi Kadın Kolları Yönetim Kurulu Başkanı Bahar Yarapsanlı, “Uluslar arası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim’i Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü olarak ilan edilmiştir. 1997 yılından bu yana ülkemizde de kutlanmaktadır. Bugün dünyada 1,6 milyar kadın çiftçi bulunmaktadır. Bu çiftçiler dünya nüfusunun dörtte birini oluşturmaktadır. Kırsal nüfusumuzun yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Kadın çiftçilerimiz dünya gıda üretiminin yarısından fazlasını gerçekleştirmektedir. Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği olarak kadın çiftçilerimizin tarıma, aile ve ülke ekonomisine olan maddi manevi katkılarından dolayı tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“KADINLARIMIZIN GİRİŞİMCİLİK RUHUNU GELİŞTİRMELİYİZ”

Kadın çiftçileri desteklemenin önemine değinen Yarapsanlı; “Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği olarak biliyoruz ki kadın çiftçilerimizin ihtiyaçlarının farkında olmak ve onları desteklemek kadın istihdamı açısından gereklidir. Kırsal alanda kadın çiftçilerimizin konumunu iyileştirmek ve onları eğitim faaliyetleriyle desteklemek şarttır. Ülkemizin kalkınması için kadınların rolü önemli ve vazgeçilmezdir. Bu bilinçle çalışanlarımız da kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın girişimcilik ruhunu geliştirmek, tarımsal konulardaki performansını değerlendirmek ve birbiriyle kaynaşmalarını sağlamak amacı güden projelere önem veriyor ve bu ilkede onlar için onlarla el ele vererek hep beraber üretmeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Öncelikle şahsım ve yönetim kurulum adına; Tarımsal üretimde yer alan kadın çiftçilerimizin ve onlara her anlamda destek veren tüm üreten ve üretici kadınlarımızın, değerli üyelerimizin 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyor, emekçi kadınlarımıza minnet ve saygılarımızı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmalarının ardından program sona erdi. Habertrak/Serhat Yeşilipek