DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.979,12 0.167
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Başarı Belgesi Takdim Töreni gerçekleştirildi

Son Güncelleme :

17 Mayıs 2018 - 10:13

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat, İşletme Fakültelerine Tekirdağ ilinde kayıtlı olan öğrenciler kapsamında, bölüm ve program bazında dereceye girenlere Başarı Belgesi Takdim Töreni gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Günsoy, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu, Açık öğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğretim Üyeleri ile yöneticileri ve çok sayıda öğrenci aileleri katıldı.

“ŞUANDA 3 MİLYONA YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR”

İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Günsoy yaptığı açıklamada, “Biz Anadolu Üniversitesi İktisat İşletme Fakültesi olarak, Açıköğretim sistemi olarak; Tekirdağ’da bulunan başarılı Açık öğretim öğrencilerine başarı belgeleri töreni için geldik. Tekirdağ bu maksatla bulunduğumuz 48’ inci il oluyor. Özellikle not ortalaması yüksek olan bütün bölümlerde öğrencilerimize ‘Başarı Belge Törenleri’ yaparak onlara uzak olmadığımızı bütün öğretim üyesi ve öğretim elemanları olarak farklı fakültelerdeki öğrencilerimizin yanlarında olduğunu hissettirmek maksadıyla bu tür törenlerimizi Türkiye’nin her tarafında yapmaya çalışıyoruz. Tekirdağ’da olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu törenden sonra Edirne’ye geçeceğiz. Yarın da Çanakkale’ye geçerek bu törenlerimize devam edecek daha sonra Eskişehir’e döneceğiz. “dedi.

KAYMAKAM KILINÇ’IN ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTESİ

Başarı töreni kapsamında Başarı belgesi alan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, ‘bu benim üçüncü üniversitem. Birinci dışında diğer ikisi Açık öğretim Fakültesinden. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yok. Hayat boyu öğrenme kavramını ailecek benimsemiş durumdayız. Hocalarımızı burada ağırlamak mutluluk verici. “dedi.

“HAYALLER TEK BİR ÜNİVERSİTE TEK BİR BÖLÜME SIĞMAZ”

Başarı belgesi almaya hak kazananlardan Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT)’in başarılı uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş; “Hayat boyu öğrenme kavramına ben de gönülden inanıyorum ve uyguluyorum. Programda ilk 10’a girerek bu belgeyi almaya hak kazandım. Bir tanesi Yüksek Lisans olmak üzere bu benim dördüncü üniversitem. Çünkü hayaller tek bir üniversite tek bir bölüme sığmaz. Yerel yönetimler üzerine uzun yıllar projeler üreterek sorunlara çözüm getirecek programların takipçiliğini yaptığımdan tek bir kaynağa bağımlı kalmanın imkânsız olduğunu da yaşayarak öğrendim. Ve bu nedenle daha fazla alana ait daha çok şey öğrenmenin herkes için bir zorunluluk olduğuna inanıyorum.  Ve bu duygularla açık öğretim sisteminin bir parçası olarak dekanlarımızı hocalarımızı ağırlamak onlarla tanışmak çok gurur verici. “diye konuştu.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören halk müziği dinletisi ile devam etti. Anadolu Üniversitesi dekanları ve öğretim üyelerinin konuşmalarının ardından program Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Anadolu Üniversitesi dekanlarının, başarılı öğrencilere sertifikalarını verilmesi ile program son buldu. Habertrak/Ferhat Akgün