DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 60.912,00 -2.962
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Kent ormanını birlikte temizleyecekler

Son Güncelleme :

22 Ekim 2020 - 10:38

Lüleburgaz Belediyesi kente kazandırdığı “Lüleburgaz Kent Ormanı” için 24 Ekim’de dev bir temizlik harekatı başlatacak. Ekiplerin hummalı bir şekilde temizlemeye başlayacağı Kent Ormanı için Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli vatandaşa çağrıda bulundu.

Gerenli, “STK’lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernekler ve halkımızı hep birlikte yaşatacağımız Kent Ormanı’nı birlikte temizlemeye davet ediyorum.” dedi. Öte yandan temizlik harekatına katılmak isteyen vatandaşlar için Yeni Tören Alanı’ndan gün boyunca ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Atıl bir durumda bırakılan Eski Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nı kente Lüleburgaz Kent Ormanı olarak kazandıran belediye, vatandaşın uzun yıllardır süren hayali için çalışmalarını hızlandırdı. İlk etabının önümüzdeki yıl Mayıs ayında açılması planlanan Lüleburgaz Kent Ormanı için belediye dev bir temizlik harekatı başlatacak. Bu doğrultuda 24 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da Kent Ormanı’nda tüm Lüleburgaz halkının katılımıyla kapsamlı bir temizlik çalışması başlatılacak.

TARİH VERDİ, DAVET ETTİ

Kent Ormanı için temizlik harekatının başlayacağı tarihin 24 Ekim Cumartesi olduğunu belirten Gerenli, Lüleburgazlılara da çağrıda bulundu. Belediye ekiplerinin gece-gündüz çalışarak Kent Ormanı’nı temizlemeye başlayacağını kaydeden Başkan Gerenli, kent paydaşlarını da temizlik harekatına katılmaya davet etti. Gerenli, “Kentimizde bulunan STK’lar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek temsilcileri ve halkımızı hep birlikte yaşatacağımız Kent Ormanı’nı birlikte temizlemeye davet ediyorum.” diye konuştu.

TÖREN ALANINDAN ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERİ

Belediye ekiplerimiz tarafından günler boyu sürdürülecek temizlik harekatına, 24 Ekim’de katılmak isteyen vatandaşlar, saat 09.30’dan itibaren belediyenin ücretsiz ring otobüsleriyle Kent Ormanı’na gün boyu ulaşabilecek.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Lüleburgaz halkının desteğiyle gerçekleşecek temizlik harekatında Kent Ormanı’na yönelik farkındalık oluşturulmasının yanı sıra, etkinliğe yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

UZUN YILLAR ATIL KALDI

Belediye 24 Ekim’de sabah saatlerinde başlatacağı temizlik harekatının en kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Uzun yıllar atıl bir halde kalan 97 hektarlık alan, ekiplerin yoğun çalışmalarıyla bambaşka bir kimliğe bürünecek. Haber Merkezi