DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.851,25 0.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Keşan’da kurtuluş coşkusu

Son Güncelleme :

21 Kasım 2019 - 10:43

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

Keşan’ın düşman işgalinden kurutuluşunun 97. yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Kurtuluş Bayramı töreni, saat 10.00’da, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başladı.

Keşan Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, protokol mensupları, tören tribününe geçti.

Bayram törenine; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan yardımcıları Nuran Uslu, Yakup Balcı, Mustafa Altay, Mücahit Erdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile eski Keşan Kurtuluş Bayramlarını yeniden yaşamak isteyen çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kurtuluş örneği gösteren Kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz”

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu yaptı.

Keşan’ın kurtuluşunun 97’inci seneyi devriyesinde, o günlerin coşkusunu hâlâ bir arada yaşıyor olunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Başkan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “19 Kasım 1922 sabahı, Kurtuluş Caddesi’nde Yüzbaşı Mehmet Bey gelip Keşan’ı teslim aldı.  19 Kasım 1922 günü; cesaretin, azmin, iradenin ve kahramanlığın timsali ve tarihi belgesi olmuştur. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. O tarihten bu yana Keşan, cumhuriyetimizin daimi olarak bir parçası oldu ve olmaya da devam edecek. Ordumuz, 19 Kasım 1922 tarihini bizim için sonsuza kadar bağımsız yaşayacağımız bir bayram kılmıştır. Kurtuluş Savaşı’mızın kahraman neferleri bizlere sadece bir toprak bırakmadılar. Özgürlüğümüzü, milli egemenliğimizi, demokrasiyi armağan ettiler. Son derece zorlu süreçlerin içinden sıyrılarak, dişle, tırnakla, canla ve başla, iman dolu bir heyecanla bütün dünyaya eşsiz bir Kurtuluş örneği gösteren Kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz.”

Habertrak/Ferhat Akgün