DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.554,99 2.748
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

KİRAZDA FİYATIN UCUZLAMASI BEKLENİYOR


TEKİRDAĞ’DA KİRAZ MEVSİMİ

Türkiye’de kiraz denilince akla gelen ilk illerden olan Tekirdağ’da kiraz hasadı başladı. Ağırlıklı olarak Şarköy’de yetiştirilen Tekirdağ kirazı tezgahlarda yerini aldı. Geçtiğimiz yıl kilogramı 15 TL olan kiraz, bu yıl 35 TL’den satışa sunuldu. Adına yıllardır festival düzenlenen Tekirdağ kirazı, büyüklüğüne göre semt pazarlarında 30 – 35 TL’den satışa sunulurken, vatandaşlar henüz kiraz hasadı yeni başladığı için önümüzdeki günlerde fiyatın ucuzlamasını beklediklerini söylediler.
ADINA FESTİVAL DÜZENLENİYOR
Zeytin ve üzüm yetiştiriciliğinin yanı sıra Şarköy ilçesi kirazları ile de Türkiye’de öne çıkıyor. Şarköy kirazları Türkiye pazarının yanı sıra yurtdışına da ihraç ediliyor. Hasadına başlanılan Şarköy kirazı önce Tekirdağ’ın ilçelerinde satışa sunuluyor. Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesine Şarköy ilçesinden getirilen kirazlar, renk ve lezzetiyle vatandaşları çekiyor. Birçok vatandaş, henüz daha yeni hasat başladığı için fiyatı geçtiğimiz yıla göre iki kat artan kirazı satın alarak tadıyor. Önümüzdeki günlerde ise Şarköy kirazında hasadın artması ile birlikte fiyatın yarı yarıya düşmesi bekleniyor. Adına yıllardır festival düzenlenen Tekirdağ kirazı, ününü tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyuruyor.
2 BİN 800 DEKAR ALANDA KİRAZ ÜRETİMİ YAPILIYOR
Tekirdağ’da yaklaşık 2 bin 800 dekar alanda kiraz üretimi yapılırken, bu yıl verimde 3 bin 500 ton civarında rekolte bekleniyor.
Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde kiraz satışı yapan Erdinç Atılgan, “Yerli kirazımız çıktı. Hasat başladı. Henüz daha hasat yeni başladığı için fiyatı yüksek gelebilir. Ama önümüzdeki günlerde daha çok ürün hasat edildiğinde fiyat düşecektir. Kirazımız, Türkiye’de ismini duyurmuş marka ve yerli üretimdir” diye konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek

TEKİRDAĞ’DA KİRAZ MEVSİMİ Türkiye’de kiraz denilince akla gelen ilk illerden olan Tekirdağ’da kiraz hasadı başladı. Ağırlıklı olarak Şarköy’de yetiştirilen Tekirdağ kirazı tezgahlarda yerini aldı. Geçtiğimiz yıl kilogramı 15 TL olan kiraz, bu yıl 35 TL’den satışa sunuldu. Adına yıllardır festival düzenlenen Tekirdağ kirazı, büyüklüğüne göre semt pazarlarında 30 – 35 TL’den satışa sunulurken, vatandaşlar henüz […]

05 Haziran 2023 - 11:22