DOLAR 32,3280 % 0.06
EURO 34,9771 % 0.26
GRAM ALTIN 2.396,36 % 0,13
ÇEYREK A. 3.918,04 % 0,13
BITCOIN 61.466,75 -2.285
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°

Kızılay’a 31 ünite kan bağışladı

Son Güncelleme :

01 Ocak 2019 - 14:48

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Kızılay’a 31’inci kez kan bağışı yaptı.

Çorlu Kızılay Kan Bağış Merkezine 31. Ünite kan bağışı yapan kan bağışçı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, kan bağışı yaparken kendisini daha huzurlu hissettiğini söyledi.

Yüksel Özdal kan verince huzurlu ve sağlıklı olduğunu ifadelerine kaydeden , “31. ünite kan bağışımı yapıyorum. Her kan bağışı yaptığımda kendimi daha huzurlu ve sağlıklı hissediyorum. Kan bağışını her sağlıklı vatandaşa da öneriyorum” diye konuştu.

“Sürekli kan bağışı etkinlikleri düzenliyoruz”

Mobil kan bağışı otobüsünde görevli Doktor Aksoy ise her sağlıklı insanın kan bağışlayacağını ve ülkedeki tüm hastanelerin kan ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu kaydeden,  “Vatandaşlarımızdan özellikle kan bağışı ilgilerini artırmalarını çok çok istiyoruz. Bizler Kızılay çalışanları olarak halka açık meydanlarda, insanların çok gezdiği yerlerde sürekli kan bağışı etkinlikleri düzenliyoruz. Ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacını karşılamak bizim ana hedeflerimiz sağlıklı olan 18-65 yaş arası olan her insan kan bağışını yapabilir. Erkeklerde süre 3 ayda bir kadınlarda bu süre 4 ayda bir kan bağışı için yeterli bir süre oluyor. Ana sloganımız şu sağlıklı iken kan bağışı bağışlayacağız ki hastayken kan aramayalım diye dolayısıyla sosyal bir sorumluluk, insanlarımıza olan görevlerimiz adına da insanlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa Hükümet Caddesi üzerinde bulunan AVM’nin önünde konuşlanan mobil kan bağışı otobüsünde Kızılay Çorlu şubesi ile Çorlu Kızılay Kan Merkezi ekiplerince gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası gün boyu devam etti. Kampanyaya gönüllü vatandaşlar da ilgi göstererek kan bağışında bulundu.

Habertrak/Özlem İnan