DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.919,99 -0.119
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Kreş ve anaokulları eğitime devam edecek

Son Güncelleme :

23 Kasım 2020 - 11:14

Tekirdağ Valiliği İl Pandemi Kurulu Kararlar açıklandı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının dışında resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği kararını aldı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararları kamuoyu ile paylaşan Tekirdağ Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada söz konusu maddelerin şöyle alındığı kaydedildi:

“17.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda; İçişleri Bakanlığı 19161 sayılı Genelgesi ve 117 Nolu İl Pandemi Kurulu kararı ile yeni tedbirler alınmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği hususu kamuoyu ile paylaşılmıştır.”

KREŞ ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DEVAM

“Öte yandan kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda;

  1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanması,
  2. Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ile bağlı oldukları taşra birimlerince etkin bir şekilde denetlenmesi, Kararlaştırılmıştır.

Yukarıda alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması; İşbu kararlar oy birliği ile alınmıştır.”

Habertrak/Özlem İnan