DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.008,72 0.137
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Kültür turizmi canlanacak

Son Güncelleme :

27 Mayıs 2019 - 16:20

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kumbağ başta olmak üzere Tekirdağ’a daha fazla turist çekmek için düğmeye bastı.

Yalnızca yazın değil kış aylarında da Kumbağ’a hareketlilik ve canlılık kazandırmayı hedefledikleri projeleri olduğunu dile getiren Yüksel, “Sadece Kumbağ için değil, tüm Tekirdağ ve Süleymanpaşa’da turizmin canlandırılması, turizm gelirlerinin arttırılması için her şeye sahibiz. Kumbağ’da seyir terası projesi ve Naipköy’de su sporları merkezi projemiz var. Denizimiz, ormanımız, tarihimiz var. Avşar Köyü’nde doğal içme suyumuz, Dut Limanı’mız, Sütlüce Manastırı’mız var. Bunların hepsini işler hale getirmek istiyoruz.” Dedi.

“KUMBAĞ YAZ KIŞ HAREKETLİ OLMALI”

Kumbağ’a turizm üzerinden bir gelir kapısı yaratmayı istediklerini kaydeden Yüksel, “Gündal Plajı ve Seyir Terası Projemizi Kumbağ’da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Uçurumun kenarına komple cam olacak şekilde bir seyir terası yapmayı planlıyoruz. Yazın haricinde kışın da bu güzergâhı çekici kılmayı ve hareketlendirmeyi hedefliyoruz. Naipköy’de su sporları merkezi kurmayı planlıyoruz. Piknik alanları da var. Bizim burada turizm anlamında bir gelir kapısı yaratmayı istiyoruz.” Vurgusu yaptı.

“KUMBAĞ’A SU SPORLARI PARKI YAPILACAK”

Yüksel, sorunların çözümü için atılacak adımların, bölgenin ihtiyaçlarına göre şekilleneceğini belirterek, “Gündal Plajı’nın yanına bir aqua park tarzında bir proje yaptık. Kumbağ’a dün plaj temizleme araçlarını gönderdik. Çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bölgenin ihtiyacına göre bir şekillendirme hedefliyoruz. Kaliteli turizmin Tekirdağ’a gelmesiyle ilgili de çalışmalarımız olacak. Sadece Kumbağ için değil, tüm Tekirdağ Süleymanpaşa’da da turizmin canlandırılması ve turizm gelirlerinin arttırılması için her şeye sahibiz. Denizimiz, ormanımız, tarihimiz var. Bizim Avşar Köyü’nde doğal içme suyumuz var. Bu; böbrek taşına, böbrek problemlerine, idrar yollarına iyi gelen ekşi suyu. Dut Limanı, kilisemiz, Sütlüce Manastırı var. Bunların hepsini işler hale getirmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

“KÜLTÜR TURİZMİ DE CANLANACAK”

Macar turistleri Tekirdağ’a çekmek için de bazı projeleri olduğunun altını çizen Yüksel, “Macar turistlere tekne turu yaptırmayı planlıyoruz. Tüm bu alanları tanıtacağız. Büyükelçiden de rica ettim. Turizm firmalarını, basın mensuplarını, iş adamlarını burada ağırlamak istiyoruz. Karşılıklı git gel başlasın istiyoruz. Kiraz Festivali bittikten sonra bu konuyu hemen gündeme alacağız. Zaten ekibimiz de bu projelerle ilgili çalışıyor. Bizim belli başlı kritik noktalarımız var turizmi canlandırabilecek. Biri İstanbul yolu üzeri biri de burası. Trabzon’u düşünün onlarca otel açtı ve büyük oranda turist çekiyor. Bizim dibimizde Avrupa var. Hem onlara göre ucuz kalıyoruz. Dolayısıyla cazibe merkezi olmak için birkaç dikkat lazım. Sadece denize girmek için değil, gelen turist kültür turizmini de canlandırsın. Örneğin; yamaç paraşütü biraz daha hızlanacak. Macar turistlerini oraya da götüreceğiz. Macar çamuruna da başladık. Sadece endüstri bölgesi ile değil turizmle de canlandırarak hareketlendirerek yapacağız.” Şeklinde konuştu.

“ÇARŞI ESNAF RAHAT ETSİN İSTİYORUZ”

“Otopark sorununun da bir an önce çözülmesini istiyoruz. Çarşı, esnaf rahat etsin istiyoruz.” Diye konuşan Yüksel, sözlerini şöyle noktaladı: “Yunan, Bulgar turistler geliyor. Çarşıya çeksinler otobüslerini, gitsinler alışverişlerini yapsınlar. Namık Kemal Lisesi’nin arkasında bir alanımız var. 5-6 dekar büyüklüğünde. Oraya başladık arka tarafını yaz kış kullanabileceğiz. Ön tarafını da yazın kullanacağız. Bu yaz otopark ile ilgili tek sorunumuz kalmayacak diye umut ediyorum. Hükümet Yolu’nun da çift yön olmasını istiyoruz. Esnaf ve vatandaşımız da bunu talep ediyor. Tek yol olduğu için kimse girmiyor bile çarşıya. Bizim çarşıda işlerimiz zaten 9’dan sonra başlıyor. Müşterileri çarşıya çekmek için istiyoruz zaten biz bunu.”

Habertrak/Özlem İnan