DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.079,99 0.06
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Lavanta kokulu köye kütüphane yapılıyor

Son Güncelleme :

01 Eylül 2020 - 10:20

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümü kutlamalarında Babaeski İlçesi’ne bağlı Lavanta kokulu Müsellim Köyü’nde, bir araya gelerek, Köy Kahvaltısında buluştular.

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Babaeski Sorumlusu Türkan Karakuş ve Müsellim Köyü Muhtarı Sebahat Bozkurt’un ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Genel Koordinatörü Şerif Dursun, amaçlarının bu güzel Köye 2500 adet kitaptan oluşan bir Kütüphane yapmak olduğunu belirterek, şunları söyledi.

“Bugün Babaeski İlçesi’ne bağlı Müsellim Köyü’nde Gönüllü Üyelerimiz Sayın Türkan ve Metin KARAKUŞ çiftinin öncülük ettiği Lavanta tarlasında köy kahvaltısı etkinliğinde Edirne’den, Tekirdağ’dan, Marmara Ereğlisi’nden ve Babaeski’den gelen dostlar ile buluştuk. Bugünün anlam ve önemine istinaden Köy Muhtarımız Sayın Sebahat BOZKURT Hanım ile tüm katılımcılar 30 Ağustos Zafer Bayramını da coşku ile kutladık. Lavanta Tarlası Sahibi Hülya AÇIKEL hanımın ve güler yüzlü yardımcılarının hazırladığı ve sunduğu harika kahvaltı oldukça sıcak samimi ve dostça bir hava da yenildi. Bu güzel etkinliğe emek veren katkı sunan Gönüllü Üyelerimiz Sayın Türkan – Metin KARAKUŞ Çiftine, Köy Muhtarı Sayın Sebahat BOZKURT hanıma Lavanta Tarlası Sahibi ve bizleri ağırlayan Sayın Hülya AÇIKEL hanım ile kahvaltı sunum ekibine hizmetlerinden dolayı Platform Gönüllüleri çok adına teşekkür ediyorum.”

LAVANTA EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Üyelerini Köyünde misafir etmekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Muhtar Sebahat Bozkurt ise yaptığı konuşmasında, “Ben öncelikle, Köyümüzde Kütüphane açılması düşüncesinden dolayı öncelikle Genel Koordinatör Şerif Dursun ve Babaeski Sorumlusu Türkan Karakuş’a, Köy halkım adına çok teşekkür ediyorum. Okumak, araştırmak ve öğrenmek kadar güzel bir şey yoktur. Ben üç Üniversite bitirdim ve hala Ziraat Mühendisliği Öğrencisiyim. Neden Köyümüzde yapmış olduğumuz hizmetleri toprağın verimine göre bilimsel olarak, doğru bir şekilde yapalım ekelim, biçelim. Müsellim Köyümüzde daha önce ekimi yapılmış, denenmiş bir Lavanta girişimi vardı. Bu nedenle Köyümüzü gerçekten bir Lavanta Köyü haline getirmek amacıyla geçen sene hem değerli Kaymakamımızla, Sayın Valimizin, İl Tarım ve Orman Müdürümüzün ve Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın İsmail Küçük’ün destekleri ile 4 tane çiftçimize hibe ve artı kendi katkılarıyla Kasım ve Mart aylarında lavanta ekimleri gerçekleştirdik. Şimdi bu güzel sonucu görüyor ve hep birlikte bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu mutluluğu bizimle birlikte paylaştığınız için öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah Köyümüzde daha güzel şeyler, daha farklı girişimlerimiz olacak. Bu konuda ürün çeşitlerimizi çoğaltacağız. Aile ekonomizme katkı sağlayacak mesela lavanta kokulu sabun yapacağız, lavanta suyu yapacağız, Lavanta yağını çıkartacağız.“ dedi.

Müsellim Köyü Muhtarlığı Azalarından Hülya Açıkel’in sahibi olduğu Lavanta tarlasında, koronavirüs tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kurallarına, maske ve hijyen şartlarına uyarak, düzenlenen köy kahvaltısı etkinliğinde, Türk Hava Kurumu Babaeski Şube Saymanı Özlem Zorlu, Köy Muhtarına dev bir Türk Bayrağı hediye etti.

Şarkıların, türkülerin, marşların söylendiği Köy kahvaltısı etkinliğinin sonunda,  Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Genel Koordinatörü Şerif Dursun ve Platform Üyeleri, 2500 adet kitaptan oluşacak Kütüphanenin yapılacağı Köy Konağını birlikte gezdiler. Habertrak/Feyza Sevim