DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.110,00 0.389
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

Liselerde mezuniyet coşkusu

Son Güncelleme :

14 Haziran 2018 - 10:29

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan 388 Lise Öğrencisine Mezuniyet töreni düzenledi.

Babaeski 100.Yıl Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet törenine, Kaymakam Hakan Özarslan, 1.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Coşkun Önal, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Osman Cura, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Hatip, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, Gençlik Merkezi Müdürü Beyazıt Örgel, Lise Müdürleri, AK Parti Kırklareli 3.Sıra Milletvekili Adayı Kadriye Tokat, Öğrenci Velileri ve Lise Öğrencileri katıldı.

Babaeski de 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonunda Liselerden toplam 388 öğrenci mezun oldu.

Program, Babaeski Atatürk Anadolu Lisesi, Babaeski Gazi Anadolu İmam-Hatip Lisesi, Babaeski Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Babaeski İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bünyesinde açılan Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yüz Yüze Eğitim Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Mezunları, Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi’nden mezun olan Öğrencilerin, Babaeski 100.Yıl Stadyumuna yerleşmesinden sonra saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması ile birlikte başladı.

Törende, Okul Müdürleri adına konuşmayı Babaeski İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tokat, yaptı.

Daha sonra ise Okul Müdürleri tarafından mezun olan öğrencilere sembolik diplomaları verildi.

Kaymakam Hakan Özarslan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sevgili genç kardeşlerim bugün itibari ile zor ve meşakkatli bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu yolculukta zaman zaman düşecekler, yara alacaklar, ancak her zaman ayağa kalktıklarında daha güçlü olacaklar. Onun için onların o zamanlarında her zaman ebe biyen olarak sizlerin yanında olması önemli bir nokta, o nedenle kıymetli, hanım efendiler beyefendiler, onların her zaman, her daim yanlarında olalım. Onlar bizim geleceğimiz yarınlarımız. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile  “Cumhuriyeti emanet ediyorum onlara, o nedenle gözüm arkada kalmayacak” dediği gençlik iş te bu Türk gençliğidir. Bizler idareciler ve ebe biyenler olarak onların bu meşakkatli yolculuğunda yanlarında olmalıyız. Sevgili gençler, sizler artık liseyi bitiriyorsunuz bundan sonra inşallah üniversite sınavına gireceksiniz, temennim üniversitede gönlünüzün istediği bölümleri kazanırsınız. Ancak her zaman akademik başarı mutluluk getirmiyor. İnsan sosyal ve kültürel olarak kendini geliştiremedi ise akademik başarı olarak elde ettiği sonuçlar onu mutsuzda kılabilir. Bu nedenle önemli olan sizlerin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmesidir. Bizler ülke olarak en genç bir nüfusa sahip ülkeyiz, yani Avrupa’nın en genç nüfusu Türkiye’dedir. Zaman zaman Avrupa ülkeleri yaşlı nüfusun arttığından şikayet etmektedirler ve görüyoruz ki Avrupa Birliği Serbest dolaşım hakkı konusunda bizlere sıkıntı çıkartıyor. İnanın zaman gelecek o bizim genç nüfusumuza ihtiyaçları olacak, yalvaracaklar, diyecekler ki! “Serbest dolaşım hakkını kaldırıyoruz” fakat bizim genç nüfusumuza ihtiyaç duyduklarında o zaman bizleri yanlarında bulamaya bilirler. O nedenle bizim genç nüfusumuzun kıymetini bilelim. Onları saygıdeğer Öğretmenlerimize emanet ediyoruz. Öğretmenlerimiz  onları çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla, onları sorgulayan, araştıran birey olarak yetişmeleri için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine inanıyoruz. Bu törenin düzenlenmesinde emeği geçen, tüm idareci arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve genç kardeşlerime bundan sonra ki hayatlarında, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruu.”

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı sonunda,  Babaeski İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Birincisi Emin Sever, Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bünyesinde açılan Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yüz Yüze Eğitim Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı Mezunları Okul Birincisi Neşe Duman,  Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Birincisi Ceren Gere, Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi Okul Birincisi DoğancanMayuk, Babaeski Gazi Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Birincisi Hilal Albayrak, Babaeski Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Birincisi Erol Filiz’e, protokol üyeleri tarafından “Takdir Belgeleri ” verildi.

Babaeski İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Birincisi Emin Sever, Okul birincileri adına bir konuşma yaptı.

Okul Birincisi Emin Sever, konuşmasının sonunda arkadaşlarına seslenerek, kepleri havaya atmaya hazır mısınız” diye seslendi ve hep birlikte kepleri havaya fırlattılar. Habertrak/Metin Karakuş