DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.240,01 0.341
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Mecliste Tekirdağspor tartışması

Son Güncelleme :

05 Aralık 2019 - 14:29

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

30 Ekim Tekirdağspor’un 52. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında TBMM Başkanı Mustafa Şentop himayelerinde düzenlenen birlik ve beraberlik etkinliğine, CHPli yöneticilerin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın katılmaması, Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağspor’un sadece Süleymanpaşa’ya özgü bir takım olmadığını belirterek “Yeri geldiğinde bir meydan tüm Tekirdağ’ın meydanı oluyor da, neden Tekirdağ’ın ismini taşıyan Tekirdağspor bütün Tekirdağ’ın takımı olmuyor?” diye konuştu.

“SADECE SÜLEYMANPAŞA’YA ÖZGÜ BİR TAKIM DEĞİL”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağspor’un sadece Süleymanpaşa’ya özgü bir takım olarak algılanmaması gerektiğini Tekirdağ’ın adını temsil ettiğini vurgulayarak “Yanlış anlaşılmasın o akşam orada CHPli vatandaşlarımız da vardı. Fakat temsil makamından ben kimseyi göremedim. Tekirdağspor yalnızca Ak Parti’nin MHP’nin takımı değildir. Tekirdağspor sadece Süleymanpaşa’ya özgü bir takım da değil. Tekirdağ’ın ismini de yaşatıyor çünkü. Yeri geldiğinde bir meydan tüm Tekirdağ’ın meydanı oluyor da, neden Tekirdağ’ın ismini taşıyan Tekirdağspor bütün Tekirdağ’ın takımı olmuyor? Bunu Kadir Bey’in açıklaması da lazım. Meydana bütün ilçelerin saksılarını koymak kolay. Madem bu meydan Tekirdağ’ın meydanı, o zaman Tekirdağspor kimin takımı? Eğer Süleymanpaşa’nın ise söylesin bileyim.” İfadelerini kaydetti.

“KADİR BEY’İ BU KONUDA ELEŞTİRMEK İSTEMİYORUM”

Tekirdağspor adına düzenlenen etkinliklerin, kimin himayesinde gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin birlik ve beraberlik çatısında buluşulması gerektiğini belirten Yüksel, “Biz bu güne kadar elimizden geldiğince destek olduk. Ama buna girmek istemiyorum başka polemiklerle karşı karşıya kalıyoruz. Şehrin kulübü ve alttan eleman yetiştirmesi gereken bir kulüp ve spor önemli bir konu. Kimin himayesinde hazırlanırsa hazırlansın ne fark eder? Yani bu Faik Öztrak’ın himayelerinde hazırlanan bir program olsa ‘o zaman ben gitmem’ der miyim? Faik Bey kimin değeri Tekirdağ’ın bir değeri. Meclis Başkanı da bizim değerimiz. Yüz yıldan sonra yeniden Rumeli’den biri meclis Başkanı oluyor. Onun himayesinde olmak yani Türkiye’nin iki numaralı adamının himayelerinde olmak kötü bir şey mi? yani küçük şeylere takılmamak lazım. Ben Kadir Bey’i bu konuda eleştirmek istemiyorum. Keşke hep birlikte olsak Tekirdağspor daha iyi yerlere gelse. Hatta tüm kulüplere yardım edebilsek çok daha iyi olur.  Ama herkesin bir önceliğinin olması lazım.” Şeklinde konuştu.

“BİR SPORSEVER OLARAK ÇOK ÜZÜLDÜM”

Ak Partili Aytaç Eriz, “30 Ekim Cumartesi günü Tekirdağspor Kulübü’nün 52. Kuruluş yıl dönümü etkinliğiyle ilgili bir yemek düzenlendi. Buraya TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un da katılımı gerçekleşti. Ben de eski bir Tekirdağspor Kulüp Başkanı olarak ben de katıldım ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımının olduğunu gördüm. Ancak CHPli yöneticilerden kimseyi göremedik. Ne Büyükşehir Belediye Başkanı ne de Milletvekillerinin olmadığı bir toplantıydı. Tesadüfi miydi yoksa bu programı Ak parti yapıyor gibi bir kasıt mı vardı? Ben şahsım adına bir sporsever olarak çok üzüldüm. Bir başka toplantının bu şekilde olmamasını temenni ediyorum. CHP Grup Başkanvekili bu konuda bir açıklama yaparsa çok memnun olurum.” Dedi.

“KATILMAMAK ADINA ORTAK BİR KARAR ALMADIK”

CHP Grup Başkanvekili İlhan İmrak, kendisine yöneltilen soruyu şöyle cevapladı: “Tekirdağspor Ramada Otel’de düzenlemiş olduğu organizasyon davetinin başına ‘TBMM Başkanlığı himayelerinde yapılacak olan Tekirdağspor yemeği olarak’ başlamış. Tekirdağspor’a o akşam iyi de bir yardım toplanmış o da güzel. Ancak Tekirdağspor’a yardım etmek veya sahip çıkmak yemeklerle de olmaz. Orada yardım yapanlar neden daha önce Tekirdağspor’a yardım yapmamış? Şimdi güzel bir gösteri şeklinde bunu gerçekleştirdiler. Oraya katılıp katılmamakla kendi meclis grubumuzla oturup bir karar almışlığımız yok. Diğer belediye başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın oraya neden katılıp katılmadığı ile ilgili bir bilgim yok.”

“TEKİRDAĞSPOR’A SAHİP ÇIKAN HERKES ORADAYDI”

Mecliste söz alan Ak Partili Ali Rıza Eti, ise “Tekirdağspor’un daha önce de birçok etkinliğine ve yardım gecesine katıldım. ‘Orada şov yaptılar, gösteri yaptılar’ demelerine karşıyım. Oraya gelen birçok kişi de daha öncesinde Tekirdağspor’a yardım yapan kişilerdi. Tekirdağ’ı seven ve Tekirdağspor’a sahip çıkan herkes oradaydı. Herkes gücünün yettiği kadarıyla destek oldu.” Değerlendirmesinde bulundu.

Habertrak/Özlem İnan