DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.130,01 0.112
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Milletin geleceğini darbelerle tayin etme devri kapandı”

Son Güncelleme :

16 Temmuz 2021 - 15:15

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanında kutlandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı programda vatandaşlar anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar.

 Program; TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda bu yıl 1. olan Ergene Velimeşe Zümrüt Camii İmam Hatibi Muhammed İsmail Demirel’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu video gösteriminin ardından daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel konuşmasını yaptı.

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencisi Berfin Ahizer “15 Temmuz Marşı” adli şiiri, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Batuhan Gürsu “Millete Bakın Hele” şiirini ve Namık Kemal Lisesi öğrencisi Mehmet Melih Can Ese “15 Temmuz” adlı şiiri okudu.

“TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ZAMAN YIKIMLARA VE DARBELERE BOYUN EĞMEMİŞTİR”

Şiirlerin okunmasının ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “15 Temmuz gecesi özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, milletimizin vergileriyle alınan tanklar, uçaklar, helikopterler ve silahlar kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Milletimiz, bu darbe teşebbüsüne direnmiş, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli bir mücadele vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı durma çağrısı yapmasının ardından yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, karşı duran milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakmış, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır. Darbe teşebbüsünü bertaraf ederek, yurdunu alçaklara uğratmamış, göğsünü siper ederek bu hayasızca akını durdurmuştur. 15 Temmuz, milletimizin; tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olup, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı, tarihi bir meydan okumasıdır. Milletin iradesine kast edenler, millete bu zulmü yaşatanlar hak ettikleri cezayı buldular. Bu cezalar ibret olacak milletin iradesine kast etmeye çalışanlar, bir daha böyle bir şeye asla cesaret edemeyecekler, bu düşünceyi akılların ucundan bile geçiremeyeceklerdir. Herkes şunu bilsin ki, milletin geleceğini darbelerle tayin etme devri kapanmıştır. “dedi.

Program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan videoların ve TRT tarafından hazırlanan “Mahrem” belgeselinin izlenmesiyle devam etti. Saat; 00:13’de sela okunmasının ardından tören son buldu. Habertrak/Serhat Yeşilipek