DOLAR 32,2525 % -0.02
EURO 34,6899 % -0.09
GRAM ALTIN 2.402,65 % 0,10
ÇEYREK A. 3.928,33 % 0,10
BITCOIN 62.329,89 -1.933
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Milletvekilleri bakan olabilir

Son Güncelleme :

07 Haziran 2018 - 14:30

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

“TEKİRDAĞLI OLDUĞUMU HATIRLATMAKTA FAYDA VAR”

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Şentop, Tekirdağ’dan aday gösterilmesini  “Tekirdağlı olduğumu hatırlatmakta fayda var. Bilenler bilmeyenler olabilir. Tekirdağ’da doğdum. 18 yaşına kadar Tekirdağ’da yaşadım. Üniversite için İstanbul’a gittim ama burada evimiz var burada bulundum hep. Tekirdağ’dan aday olmamın gösterilmemin nedeni de bu zaten.” sözleriyle açıkladı.

MİLLETVEKİLLERİ BAKAN OLABİLİR

Milletvekillerinin bakan olabilme şansları var mı? sorusunu yanıtlayan Şentop: “ Bakan olurlarsa eğer milletvekilliğinden istifa etmeleri gerekiyor. Milletvekillikleri zaten düşüyor. O ihtimal var yani bütün milletvekilleri için geçerli. Cumhurbaşkanı isterse bakanların bir kısmını milletvekilleri arasından belirleyebilir. Onlar bakan oldukları takdirde milletvekillikleri düşmüş olur.” dedi.

“TORSAB, TEKİRDAĞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJEYDİ”

Tekirdağ için önem arz eden projeler arasında yer alan Tekirdağ Organize Sanayi Bölgeleri (TORSAB) hakkında da konuşan milletvekili Şentop: “TORSAB, Tekirdağ için çok önemli bir projeydi. Mahkeme kararıyla belirlenmiş yeniden düzenlenmek suretiyle. Tabi çevreyle ilgili hepimizin hassasiyeti söz konusu. Ama artık şunu ayırmak lazım. Eskiden olduğu gibi gerek enerji santralleri gerekse sanayi, kötü atık üreten yapılar değil. Çok büyük gelişmeler oldu. Bütünüyle çevreye duyarlı, tamamen yeşil sanayi projeleri var. Dünyada da, Avrupa ülkelerinde de var. O sorun teşkil eden hususlar giderilmiş. Sakıncası yok. Biz enerji santrallerine, sanayi kuruluşlarına karşı olamayız. Biz, çevreye verdiği zarara karşıyız.” İfadelerine yer verdi.

Habertrak/Hülya Ural