DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 64.075,99 1.558
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Miniklerden geri dönüşüm defilesi

Son Güncelleme :

24 Mayıs 2019 - 14:05

 

[responsivevoice_button voice=”Turkish Female” buttontext=”Oku”]

 

Süleymanpaşa Anaokulu öğrencileri ‘Dönüşüm Muhteşem Olacak’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte geri dönüşüm sergisi ve geri dönüşümlü atıklardan elbise yaparak, defile düzenledi. Defile büyük alkış aldı.

Anaokulu Müdürü Hilmiye Yeşildağ öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerin çevreyi korumaları ve güzel bir dünya için çabalamaları konusunda akılda kalıcı bir etkinliğe imza atıldı.

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Önder Atik ve Anaokulu Müdürü Hilmiye Yeşildağ tarafından sergi ve defile açılışı kurdelesi kesildi.

Okul Öncesi Öğretmeni Nalan Yılmaz, ürünlerin çöpe atılmadan sınıflarda kullanılacak eğitici oyuncaklara dönüştürüldüğüne değinerek, “Eylül ayında hemen seminer döneminde başladık. 3 koldan yürüttük. Birinci kolu sıfır atık projesinde pil topladık, sıvı yağ topladık. Atık kağıtları okulca evden istemedik ama okulumuzdan çıkan tüm atık kağıtlar Velilerimizden gelen sıvı yağ atıkları ve pil atıkların hepsi merkezlere teslim edildi. Hepsinin de zaten orada çıktıları miktarları ile var. Bir kolu buydu. Diğer kolu yine Eylül ayında başlayıp, velilerimizle birlikte atık materyal biriktirip, bunları çocukların sevdiği hayal kahramanları veya hayallerinde oluşturdukları başka kıyafet ve kostümlere dönüştürdük. Bugünde onun defilesini gerçekleştirdik. Bunun dışında da sınıflarımızda yine velilerimizi içine katarak, değişik sanat etkinlikleri yaptık. Bunun dışında evlerimizde kullanabileceğimiz çok şık süs eşyalarına çevirdik. Takılar, bileklikler  onun  dışında eğitici oyuncaklar bu bizim mesleğimiz için çok önemli olan bir koluydu. Sınıflarımızda bir fiil çok rahat kullanabildiğimiz eğitici oyuncaklara dönüştürdük bunları çöpe atmadan. Defile 24 çocuk ile gerçekleştirildi ama projeyi bütün okul geneline velilerimize 270 çocuğumuz var. Bütün velilerle çalıştık diyebilirim” diye konuştu.

Öğrenci ve velilerin hazırladıkları yumurta kolisinden timsah, sünger ve ceviz kabuğundan kaplumbağa, kozalaktan kirpi, makarna ve pet şişeden arı kovanı, çoraptan kardan adam, pet şişe kapaklarından çiçek yapımı, çeşitli renklerde şişeden rüzgar gülü yapımı, gazoz kapaklarından süslü ayna, keçe bezlerden çantalar, karton kutudan fırın yapımına kadar bir çok atık ürünlerle yapılan çalışmalar okulun bahçesinde sergilendi. Geri dönüşümün hayata kazandırılmasında minik öğrenciler çeşitli etkinliklerle dikkat çekmeye çalıştı.

CD halklarından oluşan modelli elbise, mavi çöp poşetinden sindirella kıyafeti, beyaz poşetlerden yapılan gelinlik kostümü, yumurta kabuklarından oluşan deniz kızı elbisesi, siyah poşetten hâkim önlüğü, alüminyum folyo sarılı robot kıyafetleri, karton yapımı etek, mavi ve kırmızı su kapaklardan oluşan kostümlerle minik öğrenciler defile gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Önder Atik ve Emin Gömürt, Süleymanpaşa Anaokulu Müdürü Hilmiye Yeşildağ, Süleymanpaşa İlkokulu Hüseyin Mutlu, Cafer Tayyar İlkokulu Müdürü Nilüfer Durmuş, birçok sayıda öğretmen, veli ve vatandaşlar katıldı.

Defile sonunda toplu fotoğraf çekinilmesiyle sergideki ürünleri gezerek, inceleyen Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Habertrak/Özlem İnan