DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.896,77 0.947
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

NKÜ öğrencilerinden tarihi farkındalık

Son Güncelleme :

24 Nisan 2019 - 15:33

T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Resim Bölümü ve Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğiyle “Gravürlerle” Tekirdağ Projesi gerçekleştirildi.

14 öğrenciden oluşan etkinlik, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Resim Bölümü ve Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğiyle “Gravürlerle” Tekirdağ Projesi gerçekleştirildi.

Gençlik projeleri destek programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje Sahil dolgu alanında bir araya gelen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Resim Topluluğu ile Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “Gravürlerle” Tekirdağ Projesi kapsamında özgün baskı tanıtım ve uygulama workshop özgün baskı resim tekniği ile Tekirdağ’ın tarihi yerleri öğrenciler tarafından resmedildi.

“ESERLER İLK ÖNCE GEZİLİP BU MEKANLAR FOTOĞRAFLANDI”

Tekirdağ’ın farklı yerlerinden gezip gördükleri mekanları fotoğraflayıp, ardından kalıplarla bu fotoğrafları resmettiklerine değinen Namık Kemal Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Seda Nur Yıldız, “Etkinliğimizde gerçekleştirdiğimiz Tekirdağ ilinin kültürel ve tarihi mekanları. Yapımını gerçekleştirdiğimiz eserler ilk önce gezilip, bu mekanlar fotoğraflandı. Daha sonra bilgisayar ortamında tasarlanarak çıktıları alındı. Çıktılar linolyum üzerine işlendikten sonra oyma bıçakları ile oyulacak. Oyulan ahşaba merdane yardımıyla tasarıma uygun renkte boya aktarılır. Kişinin isteğine bağlı olarak bir veya birden fazla renk aşamalı olarak plaka uygun kâğıt üzerine aktarılır” dedi.

Çalışma aşamasında gerçekleştirdikleri önlük baskısı yapımına değinen Yıldız, “Linolyum tabaka üzerine spatula yardımıyla cam yüzey üzerine aktarılarak, ardından merdane yardımıyla linolyum tabaka boya döküp, baskımızı gerçekleştirmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİN TASARIM VE YARATICILIĞI ARTACAK”

Proje ile öğrencilerin baskı resim sanatını öğrenmelerinin ve geliştirmelerinin amaçlandığının altını çizen Dr. Öğretim üyesi Burçin Es, “Baskı resim, tasarım, malzeme, uygulama bütünselliği ve deneyselliğiyle, farklı tekniklerle oluşturulan sanat eseri olmasıyla baskı resmin kalıbı olduğu için çoğaltılabilir olması en önemli özelliğidir. Günümüzdeki gençler gelişmekte olan baskı resim sanatından bihaber yaşamaktadırlar. Gençlerimizin baskı resim sanatını öğrenmeleri ve geliştirilmesi üzerine bilgilendirilmesi, bu yolla ortaya somut eserlerin çıkmasını sağlamak projelerin asıl amacıdır. Bu sayede gençlerimizin tasarım gücünü, yaratıcılığını arttırmak ve Tekirdağ şehrinin kültürel ve tarihi mirasını öğrenmeleri sağlanacaktır.” diye konuştu.

Proje etkinliği sahilde halka açık yapılacak olup, 3 gün boyunca gezilebilecek.

Habertrak/Zekiye Türkkan