DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.858,94 0.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Öğrenci dostu şehir olduk

Son Güncelleme :

30 Temmuz 2018 - 10:45

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan ve 81 ilde 172 üniversiteyi kapsayan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)” araştırmasında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Türkiye 6’ncısı seçildi.

İlk defa 2017 yılında yapılan araştırma; üniversite tercihi yapan gençler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.  Bazı yerel yönetimlerin de dikkatini çeken araştırma sonucu “Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (ÖDÜŞ)” yeniden gerçekleştirildi.

Bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen araştırma sonucunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, üniversiteler kategorisinde (A+)A plus notunu alarak 6. Sırada yer aldı. İl genelinde eğitim gören üniversite öğrencileri tarafından değerlendirilen Tekirdağ ili, spordan kültür-sanata, eğlenceden eğitim seviyesine kadar birçok alanda öğrencilerin sınavından geçti.

Araştırma Lisans düzeyindeki öğrencilerden geri bildirim toplanarak yapılırken Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerinden ve memnuniyetlerinden yola çıkılarak yürütülen araştırmada öğrenciler üniversite şehirlerini birçok alanda değerlendiriyor. Araştırma; elde edilen veriler sonucu üniversite tercihi yapacak olan gençlerin daha bilinçli ve tutarlı tercih yapmalarına olanak sağlıyor.

Üniversiteler ve öğrenciler adına aynı zamanda şehir yöneticilerine de duyarlılık kazandırılıyor.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında Edirne 86 puanla 8’nci sırada ve A+ kategorisinde yer aldı. Kırklareli ise 81 puanla 17. Sırada ve B Kategorisinde yer aldı.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında A plus kategorisinde yer alan diğer iller ise şu şekilde: 1-Eskişehir, 2-Antalya, 3-Aydın, 4-Çanakkale, 5-Muğla, 6-Tekirdağ, 7-İzmir, 8-Isparta, 9-Bursa 10-Ankara, 11-Samsun, 12-Trabzon.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında C kategorisinde yer alan iller ise şu şekilde 1-Ağrı, 2-Iğdır, 3-Kilis, 4-Bayburt, 5-Bitlis, 6-Yozgat, 7-Muş, 8-Şırnak, 9-Bingöl, 10-Hakkâri.

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE SORDUK

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri araştırmasında 6. Sırada yer alan Tekirdağ’ı, Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerine sorduk.

Tekirdağ’ı sosyal etkinlik ve sportif faaliyetler bakımından değerlendiren Aslı Uysal “Ziraat Fakültesi’nde öğrenim görüyorum. Derslerimden arta kalan zamanlarımda kaliteli vakit geçirebilmek açısından Tekirdağ birçok ayrıcalık sunan bir şehir. Namık Kemal Üniversitesi de bünyesinde birçok etkinliği barındırıyor.” dedi.

Tekirdağ’ın kültürel ve tarihi yapısının en beğenilen özelliklerinden biri olduğunu belirten Eğitim Fakültesi Öğrencisi Berk çalış ise “Bence Tekirdağ birçok şehre olan yakınlığı ve turizm konusunda aktif rol oynaması nedeniyle öğrenciler tarafından ilk sıralarda yer alıyor.” diye konuştu.

İnsanların sıcaklığının ve öğrencilere dost davranışlarının çok önemli olduğunu kaydeden Filiz Doğan “İnsanların samimi davranışlarından çok memnunum. Tekirdağ sosyal ve kültürel anlamda özgür bir şehir. Tekirdağ’ı tercih ettiğim için mutluyum. Yaşadığım süre boyunca doğru karar verdiğimi fark ettim.” ifadelerini kaydetti.

Habertrak/Özlem İnan