DOLAR 32,2831 % 0.04
EURO 34,7666 % 0.07
GRAM ALTIN 2.401,31 % 0,04
ÇEYREK A. 3.926,14 % 0,04
BITCOIN 62.878,00 -0.986
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Öğrenciler traktör üretimini yerinde inceledi

Son Güncelleme :

07 Aralık 2017 - 15:02

Tekirdağ’da traktör üretimi yapan FSM Traktör Fabrikası, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Firma sahibi Erdoğan Ören, traktör üretim bandında öğrencileri bilgilendirdi.

ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Uzun süredir Tekirdağ’da traktör üretimi yaparak başta Afrika ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihracaat yapan Fatih Sultan Mehmet Traktör (FSM) Fabrikası’nı , Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Makine Bölümü öğrencileri ziyaret etti.

YILDA 300 TRAKTÖR İHRAÇ EDİYOR

FSM Traktör olarak başta Afrika ülkelerine ihraç yaptıklarını kaydeden, Firma Sahibi Erdoğan Ören, “Yılda 300’e yakın traktör ihracımız oluyor. Nusratlı mahallemizdeki fabrikasımızda traktörlerimizin montajını yaparak konteynırlarla Asyaport Limanı’ndan Afrika’ya ihraç ediyoruz” dedi.

TEKİRDAĞ’DA ÜRETİLİYOR

Tekirdağ’ın markasını dünyaya pazarlamaktan haz duyduklarını kaydeden Erdoğan Ören “2014 yılı içerisinde 100 traktör ihracatı yaptık. Toplamda 300 traktör ihraç ettik. Dışarıda Türk traktörü, Türk malı algısı oluşturuyoruz. Türk malına bir güven var. Tekirdağ’da üretimi yapılan bir Türk malı traktör markamız var.  Marka bilinirliğini önemsiyoruz. Avrupa’dan alıp Afrika’ya satmak iş değil. Önemli olan kendi markamızı yaratmak. Artık kendi kabuğumuzun dışına çıkmalıyız. Büyümeliyiz, yurt dışına açılmalıyız. Kabuğumuzu kırmak büyümek için şart” ifadelerini kullandı.

 

SUDAN’IN TÜRK MALLARINA İLGİSİ YOĞUN

 

Fatih traktörlerinin Sudan’da kapışıldığını ifade eden Ören, “Sudan pazarı Türk mallarının yoğun olarak ilgi gördüğü bir Pazar. Bu pazarda Türk malı ve Türkiye algısı ön planda. Sudan’da öncelikli markalar arasında yer alıyoruz. FSM Traktör olarak Türk malı algısıyla pazarlama yapıyoruz.” dedi.

Malkara ve Çorlu’da tarım makineleri fabrikalarını gezen öğrenciler gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.  Habertrak/Ferhat Akgün-Özel