DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.190,01 1.12
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

‘Öğrenme Şenliği’ ile öğrenmeye devam

Son Güncelleme :

11 Mayıs 2018 - 11:55

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “Gerek mesleki ve teknik eğitim alanında, gerekse sosyal ve kültürel kurslarımız aracılığıyla yıl içerisinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında 70 bine yakın kursiyerimize; 11 ilçemizde halk eğitim merkezleri aracılığıyla eğitim öğretim hizmetlerimizi sunmuş olduk” dedi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı ilçe halk eğitim merkezleri ve akşam sanat okulları müdürlüklerinin katılımıyla Tekirdağ bünyesinde, açılan kurslarda yapılan çalışmaların, etkinliklerin ve ürünlerin sergilendiği ‘Öğrenme Şenliği’ programı düzenlendi.

Mehteran gösterisi ile başlayan Öğrenme Şenliği’nde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan: “Milli eğitim Bakanlığımızın 1 milyona yakın personeli, 17 buçuk milyon öğrencisiyle yine Tekirdağ ilimiz özelinde 11 bine yakın öğretmenimiz, 180 bin öğrencimizle büyük bir aileyiz. Bu büyük ailenin de ‘Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır.’ Düsturundan hareketle, etkinliklerimizi programlarımızı vatandaşlarımızla, toplumun her kesimiyle paylaşmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

“EĞİTİM ÖĞRETİM FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Yıl boyunca eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Ulusan“Mayıs ayı içerisinde de gerek bilim fuarlarıyla, gerek mezuniyet programlarımızla gerekse yaygın eğitim kapsamında halk eğitim merkezlerimizin yapmış olduğu etkinliklerle buluşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bakanlığımızın örgün ve yaygın eğitim olarak iki alanda sürdürmüş olduğu eğitim öğretim faaliyetlerinin önemli bir kısmını da yaygın eğitim faaliyetlerimiz kapsamaktadır. Yaygın eğitim faaliyetlerimiz kapsamında; Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimiz aracılığıyla, 11 ilçemizde yıl boyu ‘Tam Gün Tam Yıl’ eğitim kapsamında, toplumun her kesiminden vatandaşlarımıza, 3 binin üzerinde kurs programıyla, onların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ‘Hayat Boyu Öğrenim’ düsturuyla öğrenen birey, öğrenen toplum, öğrenen Türkiye gerçeğinden hareketle eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürmenin gayreti içerisindeyiz.” ifadelerini kaydetti.

2018-2019 HEDEFİMİZ TOPLUMUMUZUN YÜZDE 10’UNUN KURSLARINA KATILIMI OLACAKTIR”

Halk eğitim merkezleri aracılığıyla, il genelinde yıl boyu birçok etkinliğin ve faaliyetin eğitiminin verildiğini kaydeden Ulusan: “Gerek mesleki ve teknik eğitim alanında, gerekse sosyal ve kültürel kurslarımız aracılığıyla yıl içerisinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında 70 bine yakın kursiyerimize; 11 ilçemizde halk eğitim merkezleri aracılığıyla eğitim öğretim hizmetlerimizi sunmuş olduk. Bu da; yaklaşık nüfusumuzun yüzde 7’sine tekabül etmektedir. Toplumumuzun hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı, ilimizde bu eğitim öğretim yılı itibariyle; yüzde 7 olarak gerçekleşmiştir. Bizim 2018-2019 hedefimiz ise en az yüzde 10 toplumumuzun yaygın eğitim faaliyeti kapsamındaki kurslarına katılımı olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

“TEKİRDAĞ OKURYAZARLIK ORANI ANLAMINDA TÜRKİYE’DE 3. SIRADA”

TÜİK verilerine göre Tekirdağ’da 14 bine yakın okuma yazma bilmeyen birey olduğunu ifade eden Ulusan, sözlerini şöyle noktaladı: “Bir diğer önemli faaliyetimiz de bu yıl seferberlik kapsamında okuryazarlık eğitimini tekrar gündemimize alınmış olmasıdır. Tekirdağ okuryazarlık oranı anlamında Türkiye’de 3. Sırada en yüksek okuryazar seviyesine sahip il olmakla beraber, ilimizde 14 bine yakın halen okuryazarlığı olmayan vatandaşımızın bulunduğu bilgisini de Türkiye İstatistik Kurumu aracılığıyla öğrendik. Okuma yazma seferberliğimizi tüm halk eğitim merkezlerimiz ve kamu kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla başlattık.”

Tekirdağ genelinde 11 ilçede ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında sertifika almaya hak kazanan 23 kursiyere sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Halk eğitim Merkezi öğrencilerinin yıl boyunca yapmış oldukları etkinliklerin ve ürünlerinin sergilendiği sergi; Vali Mehmet Ceylan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şahin Karakaş tarafından açıldı. Habertrak/Özlem İnan