DOLAR 32,2831 % 0.04
EURO 34,7666 % 0.07
GRAM ALTIN 2.401,31 % 0,04
ÇEYREK A. 3.926,14 % 0,04
BITCOIN 62.878,00 -0.986
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Öğretmen şov yapmaz”

Son Güncelleme :

18 Kasım 2020 - 13:21

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Zoom ve YouTube üzerinden Tekirdağ’da öğretmen buluşmaları yaptığını ancak Eğitim İş Tekirdağ Şubesi’nin bu canlı yayına dahil edilmediğine dikkat çekti ve “Önceden hazırlanmış koreografi, dağıtılan pankartlar, canlı yayın provaları, candan değil camdan konuşan bir Milli eğitim müdürüne kadar her şey bir şovdan ibaretti.” dedi.

“EĞİTİM İŞ BU TOPLANTILARA DAHİL EDİLMEDİ”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Tekirdağ’daki öğretmenlerle zoom üzerinden öğretmen buluşmaları yaptığını fakat Eğitim İş Tekirdağ Şubesi’nin bu buluşmalara dahil edilmediğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, moda haline getirdiği ismiyle ‘Ziya Öğretmen’ Zoom ve YouTube üzerinden Tekirdağ’da öğretmen buluşmaları yaptı. Önceden hazırlanmış koreografi, dağıtılan pankartlar, canlı yayın provaları, candan değil camdan konuşan bir Milli eğitim müdürüne kadar her şey bir şovdan ibaretti. Biz tabi ki bu canlı yayına dahil edilmedik. Dahil edilseydik kendisine kesinlikle ‘Ziya öğretmen’ demeyecektik. Çünkü kendisi bizim öğretmenimiz değil bakanımızdır. Bu makamla beraber de yerine getirmesi gereken çok büyük sorumluluklar var.” İfadelerini kullandı.

Eğer öğretmen buluşmalarına dahil edilseydiler Bakana bir takım sorular soracaklarını belirten Özer, o soruları şöyle sıraladı; “Katılabilseydik şu soruları soracak, şu taleplerde bulunacaktık:

1) Dönem başında ders başarı yüzdelerinde evden EBA TV’ye girmesini önerdiğiniz fakat yüz yüze eğitime ve canlı derse katılamayan öğrencilerin öğretmen başarısına eklenmesini doğru değil bu konuda size dönütler vardır şimdiki mevcut duruma değerlendirmenizi almak istiyorum…

2) Tekirdağ’da salgında eğitimciler ve öğrencilerin pozitif çıkmasına rağmen okulların güvenli olduğunu söylediniz. Hala bu düşüncede misiniz? Salgın boyunca covit19’a yakalanan öğretmen ve idareci sayıları ile bu vakalardan kaçının ölümle sonuçlandığını öğrenmek istiyorum.

3) Süt izni kullanan öğretmenlere bu izni vermeyip üstüne 8 saat üst üste ders yapılmasını isteyen bir idari kadroya sahip olduğunuzu ve tüm konuşma izahat ve görüşmelere rağmen bu idarecilerin öğretmenin sorununu anlayıp çözmek için dinlemediklerini aktarmak istiyorum. Süt izninin yasal bir hak olduğu ve bunu kullanırken öğretmenin bu yasal hakkını kullanırken idarecinin bunu kolaylaştırması ile ilgili buradan sizin söyleyeceği sözleri duymalarını istiyorum.

4) Yerelde hiçbir karşılığı olamayan, öğretmene ve idarecilere angarya olan, sonuçlarının paylaşılmadığı ve birçoğu devam etmeyen, devam ettirilmeyen projelerin yapılmamasını istiyoruz. Öğretmenin işi sınıfta ders vermek iken öğretmeni sınıftan çıkaran oyalayan evrak işlerine boğan projelerden bakanlığımızın arındırılmasını istiyorum.

5) Pandemi süresince her okulun ek ders ücretleri konusunda gelen yazı ve açıklamaları farklı anlayarak ortaya koydukları uygulamalar ile öğretmenler maddi ve manevi olarak mağdur olmuştur. Her çıkan ve anlaşılamayan yazılara son verilmesi daha açık ve net yazılar ile ve gerekirse illeri detaylıca uzaktan yaptığınız toplantılarla bilgilendirerek uygulama birliğinin sağlanması ve aykırılıkların oluşmasını engellemenin, idarecilerden öğretmene yönelik art niyetli yaklaşımların (mobing) sona erdirilmesi ne zaman sağlayacaksınız?

6) EKYS mülakatlarında siz bakanımızın sözüne rağmen yazılı sınav puanının altında mülakat puanı verilerek Tekirdağ da engellenen 34 öğretmen bulunuyor. EKYS mülakatları ile ilgili bakanlığımızda bu veriler toplanıp derlenerek bir istatistik oluşturuluyor mu? İl il bu verileri paylaşacak mısınız? Yoksa sadece Tekirdağ da olmuş bir durum mudur?

7) Liselere yerleşen öğrencilerimizin liselerden mezuniyetlerinden sonra üniversitelere yerleşme yüzdelik dilimlerini karşılaştırıyor musunuz? Tekirdağ da başarılı olması beklenen okullarda bu yüzdelik dilimlerde tersine doğru bir gelişme görülüyor bu konuda yorumunuz nedir?

8) İdareci atama sonuçlarına göre sendikal dağılımın hep bir sendikada yığıldığını görüyoruz. İdareci atamalarında yapılan haksızlıklar ile alakalı ortaya çıkan bu sonuçlar toplumu rahatsız ettiği gibi bakanımızı da rahatsız ediyor mu?

Fakir Baykurt’un sloganımız haline gelen cümleleridir:

Öğretmen el açmaz

Öğretmen yalvarmaz,

Öğretmen boyun eğmez,

Öğretmen ders verir.

Bu sözü günümüz şartlarında yenileyip bir cümle daha eklemek gerekir sanırım. Öğretmen şov yapmaz. Eğitimin bunca büyük sorunu varken Sayın bakandan da şov değil icraat bekliyoruz.”

Habertrak/Özlem İnan