DOLAR
EURO
GRAM ALTIN
ÇEYREK A.
BITCOIN
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Öğretmenlere yakışmayan seçim yaşandı”

Son Güncelleme :

22 Haziran 2021 - 14:52

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) seçiminde gerginlik yaşandı. Bazı sendika üyeleri okul bahçesine sendika önlüğü ile girdi ve ayrıca okula sendika pankartı asıldı.

Seçimin yapıldığı Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulu’na Eğitim Bir-Sen sendikasının pankart asmasına diğer eğitim sendikaları tepki gösterdi. Seçimin yapıldığı okulun bahçesinde ve içerisinde seçim propagandası yapıldığı iddia edildi.

İLKSAN seçiminde yaşananlara tepki gösteren Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, “Sendikalara, öğretmenlere yakışmayan, seçim kazanmak için her yolu mubah gören, seçim alanını propaganda alanına dönüştüren bu anlayışı kınıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçip gerekirse hukuki girişimde bulunacağız.” diye konuştu.

“SEÇİM ALANINDA PROPAGANDA”

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Barış Özer, seçimin yapıldığı okula pankart asılarak içeride seçim propagandası yapıldığını belirterek; Süleymanpaşa’da Cumartesi günü yapılan İLKSAN seçimlerinde okul bahçesine Eğitim Bir-Sen’in devasa bir pankartı asılmıştı. Ayrıca Eğitim Bir Sen adayı okula sendika önlüğü ile geldi. Yetkililerle temasa geçerek pankartları kaldırmaya çalıştık. Bu sırada okula gelen Türk Eğitim Sen Tekirdağ Başkanı da duruma tepki gösterdi. Seçim esnasında Eğitim Bir Sen adayı olan Şube Müdürü sürekli olarak seçim odasının dibinde durup panodaki afişte kendini göstererek oy istedi. Gelen adayları manipüle etmeye çalıştı. Eğitim İş olarak, öğretmenlere yakışmayan, seçim kazanmak için her yolu mubah gören, seçim alanını propaganda alanına dönüştüren bu anlayışı kınıyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçip gerekirse hukuki girişimde bulunacağız.” dedi. Diğer sendika temsilcileri de pankart asılmasına ve içeride sendika önlüğü ile propaganda yapılmasına tepki gösterdiler. Habertrak/Serhat Yeşilipek