DOLAR 32,3681 % -0.35
EURO 34,7195 % -0.27
GRAM ALTIN 2.390,82 % -1,32
ÇEYREK A. 3.909,00 % -1,32
BITCOIN 57.702,83 0.482
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

OKULDA ŞENLİK HAVASI

Son Güncelleme :

19 Nisan 2024 - 12:43

OKULDA ŞENLİK HAVASI

ROMAN ÖĞRENCİLER DOYASIYA EĞLENDİ

GELENEKSEL OYUNLARI OYNADILAR

Roman Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Aydoğdu Mahallesi’nde yer alan 13 Kasım İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenciler geleneksel oyunlar oynadı.

Roman öğrencilerin okula çekmek ve devamsızlığı önlemek amacıyla yapılan etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrenciler; mendil kapmaca, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, halat çekme gibi geleneksel oyunlarla eğlenceli zaman geçirdiler.

ÖĞRENCİLER ETKİNLİKLERİ ÇOK BEĞENDİ

Etkinlikler hakkında bilgi veren okul müdürü okul müdürü Gürsan Çil; “Roman Haftası’nı etkinliklerle kutluyoruz. Geçtiğimiz hafta bayram nedeniyle okullar tatildi. Etkinliklerimizi bu hafta yapıyoruz. Çarşamba günü ilkokul öğrencilerimizle etkinliklerimizi yaptık. Bugün ortaokul öğrencilerimizle etkinlikler yapıyoruz. Cuma günü de tüm okul olarak kermes düzenleyeceğiz. Geleneksel oyunlarımızı oynuyoruz. Mendil kapmaca, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı, halat çekme gibi geleneksel oyunlarımızı oynadık. Roman Haftası eylem planı kapsamında 9 Mayıs’ta Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde 19:30’da öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizden oluşturduğumuz koromuzun Türk sanat müziği hicaz faslı konseri düzenlenecek. Amacımız burada öğrencilerimizi okula çekmek. Öğrencilerimizin devamsızlığını önlemek. Gençlik Merkezi’miz de etkinliklerimize destek veriyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” diye konuştu.  Habertrak/Serhat Yeşilipek