DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.645,64 2.97
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE PARTİ DEVLETİYLE YARIŞACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili ve parti sözcüsü Öztrak:

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE PARTİ DEVLETİYLE YARIŞACAĞIZ”

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı imkânlarıyla seçim propagandasına başladığını belirterek, “Partili Cumhurbaşkanı bugün muhalefete olmayacak laflar ederken, Genel Kurmay Başkanı, partili Cumhurbaşkanına alkış tutuyor. Parti devleti budur. Önümüzdeki seçim sürecinde, parti devletiyle hangi şartlarda yarışacağımızın örnekleri artık bir bir ortaya dökülüyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın “Pi-Pi-Pi” olarak ifade ettiği ve “Bütçeden tek kuruş çıkmadan yaptık” dediği Kamu-Özel İşbirliği projelerinin garantileri için 2022’de 2 milyar 195 milyon dolar ödendiğini kaydeden Öztrak, “Altı yılda bu projeleri yapan yandaşlara, milletin bütçesinden ödenen para ise 12 milyar dolar. Bu ödenen paralar, dört tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü ya da 10 tane Avrasya Tüneli yapar. Veya Osmangazi Köprüsü dâhil, koskoca İstanbul-İzmir Otoyolu’nu yapar, üstüne de cebimize para kalır” ifadelerini kullandı.

Sözde yerlilik, millilik laflarını ağızlarından düşürmeyenlerin, bu projelerin garantilerini döviz cinsinden verdiğini anımsatan Öztrak, Erdoğan’ın hafta sonunda yaptığı “Müteahhitlere hesap soramazsınız, sıkar…” açıklamasıyla ilgili şunları söyledi:

“Erdoğan kimin Cumhurbaşkanı? Türkiye Cumhuriyetinin mi? Havuz müteahhitlerinin mi? Kimden taraf? Bu telaş neyin nesi? Neyin karın ağrısı? Çiğ yemeyenin karnı ağrımaz. Şeriatın kestiği parmak da acımaz. Biz iş başına gelir gelmez, kuracağımız Durum ve Hasar Tespit Komisyonu eliyle, tüm bu ‘Pi-Pi-Pi’ ihalelerini ciddi bir denetimden geçireceğiz. Yapılan sözleşmelere, sözleşme değişikliklerine bakacağız. Çiğ yiyen varsa, merak buyurmasın, hesabını adalet sorar.”

Geçen yıl 169 milyar lira nakit açığı veren Hazine’nin bunun karşılığında 437 milyar lira borçlanmaya gittiğine dikkat çeken Öztrak, “Hazine nakit açığı ile Hazine kasasına atılan para arasında 330 milyar lira fark var. Merkez Bankası’nda Hazine hesaplarında tutulan para ise 153 milyar lira. Aradaki 180 milyar liraya yakın para nerede? Anlaşılan vatandaşa değil de, yine arka kapıdan yandaşlara kamu bankaları eliyle kredi pompalanıyor” dedi. Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekili ve parti sözcüsü Öztrak: “ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE PARTİ DEVLETİYLE YARIŞACAĞIZ” CHP Sözcüsü ve Tekirdağ milletvekili Faik Öztrak, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı imkânlarıyla seçim propagandasına başladığını belirterek, “Partili Cumhurbaşkanı bugün muhalefete olmayacak laflar ederken, Genel Kurmay Başkanı, partili Cumhurbaşkanına alkış tutuyor. Parti devleti budur. Önümüzdeki seçim sürecinde, parti devletiyle hangi şartlarda yarışacağımızın örnekleri artık […]

11 Ocak 2023 - 11:37