DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.347,99 -0.813
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

OTEL VE HASTANEYE 8 KATLIK RANT

Son Güncelleme :

05 Mart 2021 - 10:51

Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde Tekel Rakı Fabrikası’nın sanayi vasfından; TİC-K alanı (konut ve ticaret), turizm alanı, özel sağlık alanı, eğitim alanı ve özel eğitim alanı olarak imar plan değişikliğine açılması tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

CHP Grup Başkan Vekili İlhan İmrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel arasında çıkan atışmada; Başkan Yüksel, söz konusu alan için Edirne Anıtlar Kurulu’ndan onay geldiği takdirde konuyu mahkemeye taşıyacaklarını vurguladı. Yüksel, “Süleymanpaşa’da yaşayan 200 bin kişinin bu plan değişikliğinden kârı ne? Bu milletin cebine ne girecek? Madem orada yapılaşma beş kat, neden 8 kata onay verildi? Sen de 5 kat yapacaksın. Senin farkın ne?” diye konuştu.

“SEN DE 5 KAT YAPACAKSIN. SENİN FARKIN NE?”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, projeye onay gelmesi halinde konuyu yargya taşıyacaklarına dikkat çekti ve “Edirne Anıtlar Kurulu’ndan onay gelirse yine büyükşehir belediye meclisinde görüşülecek. Askıya çıkarılacak. Bu askıya çıktığı an buna itiraz edip mahkemeye taşıyacağız. Yüzüncü Yıl’da biz, bir alan gezdik. Ekrem Tantı Caddesi üzerinde. Bu alana yüzde 45 kestik. Üzerine yetmiyor, bir de kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz. Yani buranın sahibi peygamber çocuğu mu ki; adam altı kat, sekiz kat yapıyor, iki emsal yapıyor? Burası 100-106 dönümlük bir tarlaymış. Zamanında orayı çevreleyip kapatmışlar, fabrika alanı yapmışlar. Kamuya da bir terki yok. Oradaki binalara bakalım; madem 5 kat. Sen de 5 kat yapacaksın. Senin farkın ne?” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIN BU PLAN DEĞİŞİKLİĞİNDEN KÂRI NE?”

Vatandaşlara hangi şartlar sunuluyorsa, Tekel Fabrikası alanı için de aynı şartların sunulması gerektiğini, dile getiren Yüksel, 8 katlı bir yapılaşma izni vatandaşlara verilmiyorsa, fabrika alanının sahibine de verilmemesi gerektiğini kaydetti. Yüksel sözlerini şöyle noktaladı: “Zoruma giden şu; benim Karadeniz Mahallesi’nde belediye hizmet alanım var. Kadir Abi’nin satışa çıkardığı yer. Ben niye oraya beş kat veriyorum? Benim kendi yerim. Ben de orayı 8 kat yaparım. 30 trilyona da satarım. Büyükşehirin kasasına giren para, benim milletimin kasasına girecek. Ben kendi yerimi 5 kat olarak veriyorum. Ağam, paşam gelecek buraya 8 katlı turizm imarı alacak, okul imarı alacak. Neymiş bize arsa verecek. O arsadan bir tane daha verse ancak eşit şartlara gelebilirsin. Böyle bir şey de yok. Burada gerçekten birilerine, firmaya, kişiye, neden imtiyaz sağlandığını anlamıyorum. Süleymanpaşa’da yaşayan 200 bin kişinin bu plan değişikliğinden kârı ne? Bu milletin cebine ne girecek? 1’e 2 emsali neden vereyim ki?”

“OTEL VE HASTANE İÇİN SEKİZ KATA ONAY VERİLDİ”

Süleymanpaşa Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili İlhan İmrak, Tekel Rakı Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada: “Bu alan için Edirne Anıtlar Kurulu’nun kararı bekleniyor. Sadece otel ve hastane için sekiz kata onay verildi. 7 bin metrekareye bir turizm tesisi yani otel yapma imkanı verildi. Emsal 2 ve 8 kat olarak. Diğer 44 bin metrekare kalan TİC-K (konut ve ticaret) alanı emsal 2 ve 6 kat, daha önce 2 emsalli olan okul alanı da 1 e indirildi ve 4 kat olacak. Tescillenmiş binaların içini de kendileri restore edecek.” Değerlendirmesinde bulundu.

“PROJENİN OLGUNLAŞTIRILMIŞ HALİ BU…”

İmrak, proje içerisinde yer alan yapılaşmayı da şöyle özetledi: “Hastaneye de neden 8 kat onayı verildi? Hemen yanında yer alan 8 dönüm belediye alanı B5 olarak ticari alana çevrilmiş bir alan. Onun hemen yanında şu an kaymakamlık hizmeti veren kaymakamlık binası 8-9 kat yapıldı. Yani yanda belediye hizmet alanı var. Bize verilecek. Bir de satılacak yer var. O boşluktan sonra da 7 bin metrekare alana emsali 2, 8 kat bir hastane, bir boşluktan sonra bir otel, arkada Mumcu Çeşme Yolu’na cepheli olan yere 4 katlı bir okul, onun ötesinde bu 44 dönümlük yere de emsal 2, 6 kat TİC-K alanı. Oradaki binalara ve alanlara bakalım. 1/75’e emsal ve 5 kat binalar. Yani şehrin siluetine bir zarar vermez. DES Hotel’den aşağıya 50 metrelik yola kadar olan o iniş yolunun sağ tarafı B5 emsal. Yukarıda 1/75 burada emsal 5. Şimdi orayı biri almış 100 bin dönüm arazinin 38 binini kamu için bağışladıktan sonra orada bir yapılaşma istiyor. İnsanlar da geliyor. Vay efendim Tekirdağ’ı mahvettiler. Olgunlaştırılmış hali bu yani.”

Habertrak/Özlem İnan