DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.853,26 1.374
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Pazarcılar yol kapattı

Son Güncelleme :

23 Ocak 2018 - 14:44

‘Albayrak yalan konuşuyor’

Alt yapı yapılacağı gerekçesi ile esnafın Perşembe pazarından çıkarılmasına Tekirdağlı pazarcılar yol kapatarak tepki gösterdi. Büyükşehir  Belediye Başkanı Albayrak’ın esnafa yalan konuştuğunu ifade eden Pazarcılar Odası Başkanı Kayın, “Bize 15 gün önce kapalı Pazar yeri yapılana kadar sizi buradan kimse çıkaramaz dedi. Şimdi de bizi buradan çıkarmaya çalışıyor. Pazarcılar olarak direneceğiz” dedi.

PERŞEMBE PAZARI BAŞKA YERDE KURULACAK

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Perşembe pazarının bulunduğu Ruşen Güneş Caddesi’nin alt yapısını yaparak bu alanı çift şerit yol yapmak için ihale yaptı. İhaleyi alan firma iş makineleri ile birlikte pazarı kapatarak çalışmalara başladı. Perşembe pazarı esnafı ise Şaraphane Caddesi üzerinde artık tezgah açacak.

PAZARCILAR YOL KAPATTI

Bu duruma tepki gösteren pazarcılar iş makinelerinin önüne geçerek çalışmasını engelledi. Kadir Albayrak’ın kendilerine söz verdiğini söyleyen pazarcılar, mağdur edildiklerini kaydetti. Pazarcıların eylemi esnasında polis ve zabıta geniş güvenlik önlemi aldı. Pazarcılar Odası Başkanı Sami Kayın bir açıklama yaparak Büyükşehir Başkanı Albayrak’ı sert dille eleştirdi.

“ALBAYRAK BİZE SÖZ VERDİ”

Albayrak’ın katlı semt pazarı yapılıncaya kadar Pazar yerini kaldırmayacağı sözü verdiğini ifade eden Kayın, “8 ay önce Kadir Başkan, İl Başkanının Faik Öztrak’ın huzurunda bize söz verdi. Kapalı Pazar yeri yapılana kadar Perşembe pazarını kaldırmayacağım diye söz verdi. Onların huzurunda bu esnafa söz verdi. Bizim seçimlerimizde de bizlere söz verdi. Ekrem başkan Perşembe pazarının yerine kapalı Pazar yeri yapmak istiyor, Kadir Başkan ona da izin vermiyor. Kadir Başkan ‘bize bir ay önce buradan çıkın. Bir daha da buraya gelemezsiniz, gidin Ekrem Başkanla anlaşın ne yaparsanız yapın’ dedi” ifadelerini kullandı.

“ALBAYRAK’A GÜVENMİYORUZ”

Albayrak’a güvenmediklerini aktaran Kayın, “Biz artık Kadir Başkana güvenmiyoruz. Aramızda Vali beyin huzurunda bir protokol yaparsak ancak o zaman buradan ayrılırız. Kadir Albayrak’ın projesinde Pazar yeri yol yapılıyor, kalan alanlarda yeşil alan yapılıyor. Burada bir daha Pazar kurdurmayacaklar. Ayın 7’sinde bize Albayrak söz verdi. Biz bu adama şimdi nasıl güveneceğiz. Bizi alt yapı yapacağız diye buradan çıkaracaklar bir daha getirmeyecekler. Albayrak şu anda yalan konuşuyor” dedi.

Daha sonra Kayın ve pazarcılar heyeti Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile bir görüşme yaptı. Habertrak/Ferhat Akgün