DOLAR 32,1768 % -0.14
EURO 34,8718 % -0.24
GRAM ALTIN 2.443,56 % -0,04
ÇEYREK A. 3.995,22 % -0,04
BITCOIN 61.236,00 0.519
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Peygamber Efendimiz ve Çocuk” konferansı düzenlendi

Son Güncelleme :

30 Ekim 2020 - 12:46

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Peygamber Efendimizi anlamayı, yaşamayı, anlatmayı amaçlayan bir hafta olan Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili dolayısıyla Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde Tekirdağ  İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimiz ve Çocuk” konulu konferansa katıldı.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü İsmail İpek’in açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Ondört asır evvel, yine bir böyle geceydi, Kumdan, ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi! Lâkin o ne hüsrandı ki: Hissetmedi gözler; Kaç bin senedir, halbuki, bekleşmedelerdi! Peygamber efendimizin doğumu insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Peygamber efendimizin doğumuyla birtakım mucizeler gerçekleşmiştir. Teşrif ettiği gece bir yıldız doğmuş, Yahudî âlimler, bu yıldızdan ahir zaman Peygamberinin dünyaya teşrif ettiklerini anlamışlardı. Doğu ve Batıyı küçük bir oda gibi aydınlatan bir nur görülmüş, Medâyin’deki Kisrâ Sarayından on dört burç ve Kâbe’nin içindeki putların pek çoğu yıkılmıştır. Bin seneden beri yanmakta olan mecûsîlerin kocaman ateş yığınları bir anda sönüvermiştir. Bu ve bunun gibi mucizeler insanlık için yeniden bir doğuşun işaretiydi. Her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu cahiliye döneminin bittiğinin belirtisiydi. “dedi.

Konferansın ardından Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde kalan çocuklarımıza yönelik olarak düzenlenen Umre ödüllü değerler eğitimi yarışmasında dereceye giren çocuklarımıza ödülleri, Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Programa Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Müftülüğü çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Haber Merkezi