DOLAR 32,3400 % -0.07
EURO 34,8790 % 0.06
GRAM ALTIN 2.393,53 % -0,14
ÇEYREK A. 3.913,42 % -0,14
BITCOIN 63.116,34 6.187
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

PLANSIZ SANAYİLEŞME İÇME SULARINI VURDU

“KAPAKLI’NIN İÇME SUYU BERRAK DEĞİL”

Plansız sanayileşme Tekirdağ’da çevre kirliliğinin yanı sıra yer altı su kaynaklarını da etkiledi. Tekirdağ’da sanayi kuruluşlarının yer altı sularını bilinçsizce tüketmesi suların 500 metrelere kadar çekilmesine neden oldu. Sanayileşmenin yoğun olduğu Kapaklı ilçesinde içme suyunun karşılandığı kuyularda demir ve mangen oranın normalden yüksek olduğu öğrenildi.

 TESKİ Olağan genel kurulunda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Artık sular o kadar aşağı indi ki en tehlikeli durumdaki ilçemiz Kapaklı. Kapaklı’da artık sulardan demir- mangen çıkıyor. Berrak su çıkmıyor. “diyerek sudaki tehlikeye dikkat çekti.

Başkan Albayrak, yer altı su kuyularındaki demir ve mangen sorunu ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir yatırım yapacaklarını belirterek; “80 milyon TL yatırım yaparak o suyun demir ve mangenini alacak cihaz-arıtma yapmak için hazırlığımız var ve borçlanacağız.”şeklinde konuştu.

TESKİ’nin geçtiğimiz gün gerçekleştirilen olağan genel kurulunda su faturalarının yüksekliği eleştirildi. Konuya açıklık getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Çok su pahalı denilen yerde birinci ile  altıncı şehir arasında 50 kuruş fark var. Bizde yüzde 20,90 TL ise altıncı sıradaki başka bir büyükşehirde 20,40 yani aramızda çok az bir fark var. Ancak arada başka bir büyük fark var.

O altı büyükşehir arasında kullandığı suyun yüzde 87’sini yer altından çekerek kullanan tek büyükşehir Tekirdağ. Geçen sene aynı miktar suya ayda 11 milyon TL öderken, bu sene 60 milyon TL ödüyoruz. Birde enerji tarafı var. “diyerek su fiyatlarındaki pahalılığın nedenlerini açıkladı.

Sudaki bir diğer önemli soruna da dikkat çeken Başkan Kadir Albayrak; “Bir şey daha var; artık sular o kadar aşağı indi ki en tehlikeli durumdaki ilçemiz Kapaklı. Kapaklı’da artık sulardan demir- mangen çıkıyor. Berrak su çıkmıyor artık. Bu demir mangeni gidermek için yeni proje hazırladık. 80 milyon TL yatırım yaparak o suyun demir-mangenin alacak cihaz arıtma yapmak için hazırlığımız var ve borçlanacağız. “ifadelerini kullandı. Habertrak/Serhat Yeşilipek

“KAPAKLI’NIN İÇME SUYU BERRAK DEĞİL” Plansız sanayileşme Tekirdağ’da çevre kirliliğinin yanı sıra yer altı su kaynaklarını da etkiledi. Tekirdağ’da sanayi kuruluşlarının yer altı sularını bilinçsizce tüketmesi suların 500 metrelere kadar çekilmesine neden oldu. Sanayileşmenin yoğun olduğu Kapaklı ilçesinde içme suyunun karşılandığı kuyularda demir ve mangen oranın normalden yüksek olduğu öğrenildi.  TESKİ Olağan genel kurulunda konuşan […]

01 Haziran 2023 - 12:04