DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.838,04 0.155
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

“Postmodern bir darbe yapılmıştır”

Son Güncelleme :

01 Mart 2018 - 10:35

Postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat darbesiyle ilgili olarak AK Parti Tekirdağ Kadın Kolları basın açıklamasında bulundu. İl binasında yapılan toplantıya çok sayıda üye katıldı.

28 Şubat darbesiyle ilgili açıklamada bulunan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nesibe Ünal:  “Türkiye darbeler tarihinin en utanç verici zaman dilimlerinden birinin hatırlamak için burada bulunmaktayız. 1000 yıl sürmesi tasarlanan binlerce insanımızı zindanlarda çürüten, on binlercesini işsiz bırakan milletin evlatlarını birbirine düşürmek için çalışma grupları kurup kaos ve iç savaş tasarlayan darbeciler, bunları yaparken de milletimizin cebinden milyarlarca dolar parayı buharlaştırarak ülkemizde adeta bir terör havası estirmişlerdi. Bundan 21 sene evvel bugün 28 Şubat 1997’de milletin iradesi ile seçilen hükümeti MGK kararları gölgesinde tehdit, kumpas ve anti-demokratik bir biçimde bürokrasi, sivil toplum, askeriye, iş ve medya dünyasının da arasında bulunduğu bir çete tarafından istifaya zorlanmıştır. Milletimizi, devletimizin güveliği için kurulmuş olan MGK’da alınan kararlarla milletin güvenliği ve huzuru hiçe sayılarak ‘postmodern’ bir darbe yapılmıştır. Milletimizi bir arada tutan değerlerimize savaş açılmış, irtica tehdidi adı altında değerlerimizi yansıtan kişi ve kuruluşlara büyük zararlar verilmiştir.” Dedi.

Ünal konuşmasında şu konulara değindi:

“BU TOPRAKLARIN İNSANLARINA BÜYÜK ZULÜMLER YAPILMIŞTIR”

“İmam Hatip Liselerinin önünü kesmek için ülkemize 8 yıllık kesintisiz eğitim adı altında bir garabet dayatılarak gençlerimizin meslek edinmesine de ket vurulmuştur. Sanayimizin ara eleman karşılamasına engel olunmuştur. İmam Hatip Liselerinde uygulanan kat sayı adaletsizliği ile eğitimde eşitlik ilkesi ihlal edilmiştir. İnancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanları görevlerinden ihraç edilmiş, öğrenciler okullardan atılmıştır. Bu toprakların insanlarına büyük zulümler yapılmıştır. Binlerce nitelikli kadın ve erkek ülkelerinin tam da onlara ihtiyacı olduğu zamanda atıl ve muhtaç hale getirilmiştir.”

“HESAP SORULMASININ TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Bilim ve hikmet yuvası olması gereken üniversitelerimizde ortaçağı cadı avcıları gibi başörtülü öğrenci avına çıkan üniversite hocaları ikna odaları kurarak başörtülü kız öğrencileri inanç ve değerlerinden uzaklaştırmak istemişler kendilerine itaat etmeyenleri üniversiteden atmışlardır. Biz AK Parti Kadın Kolları olarak 28 Şubat cuntacılarından hesap sorulmasının takipçisi olmaya devam edeceğiz. 28 Şubat’ın insanlarımızda, kadınlarımızda açtığı yaraları iyileştirmek için çabalamaya devam edeceğiz. 28 Şubat’ı ve diğer darbeleri unutmadık, unutturmayacağız.”

“BUNLAR HİÇBİR MODERN ÜLKEDE YAŞANMAMASI GEREKEN OLAYLAR”

Basın açıklamasının ardından 28 Şubat darbesi ve ilerleyen günlerimiz açısından temennilerini aktaran Ünal “İnşallah bir daha ülkemize, milletimize, vatanımıza tercihlerimizden, en demokratik hakkımız olan yaşam tarzlarımızdan dolayı herhangi bir anti-demokratik bir olay yaşanmaz diye ümit ediyoruz. Yapılmaması için de elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Aslında bunlar hiçbir modern ülkede olamaması gereken yaşanmaması gereken olaylar. Ama biz maalesef böyle bir olay yaşadık. Her şerde bir hayır vardır diyerek bundan sonra; Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde ki hak ve özgürlüklerimize daha güzel sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Çocuklarımıza, torunlarımıza, yarınlarımıza tam demokratik, özgür, insan hak ve hürriyetlerin eşit dağıtılmış, kimsenin kimseye üstünlüğü olmayan bir toplumda yaşamaya devam edeceğiz ve bunun tesisi için de gayret edeceğiz.” dedi.

“Darbe bir insanlık suçudur”

28 Şubat darbesiyle ilgili olarak AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel basın açıklamasında bulundu. Yüksel: “Milletimizin feraseti, cesaret ve gayreti ile artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Yüksel yaptığı açıklamada: “Darbe bir insanlık suçudur. Zira, darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğratılmaktadır. 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını gördük. Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dâhil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar ise yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı. Darbeciler tarafından Başbakanlar, Bakanlar hükümetten tard edildi. Partiler kapatıldı. Ankara sokaklarında tanklar yürütülerek siyasete, demokrasiye ve insan haklarına ‘balans ayarı(!)’ yapıldı. Bürokrasinin bir ayağı olan Milli Güvenlik Kurulu Kararlarıyla siyasiler hizaya çekilip, hükümet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi. Milletimizin feraseti, cesaret ve gayreti ile artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz. Milletin kendi kendini yönetme hakkının ve milli iradeye saygının ülkemizdeki siyasi, hukuki ve sivil tüm kurum, kuruluş ve bireylerce kabul görmesini diliyoruz. Geçmişten gelen kadim medeniyetimizin tecrübesi ile geleceğe, güçlü ve lider Türkiye’ye daha emin adımlarla yürüyoruz. 16 yıldır her daim yanımızda olan milletimize saygıyla şükranlarımızı sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.Habertrak/Özlem İnan