DOLAR 32,2671 % 0.03
EURO 34,7938 % 0.2
GRAM ALTIN 2.398,17 % 0,20
ÇEYREK A. 3.921,01 % 0,20
BITCOIN 61.223,53 -1.802
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°

“RANT PROJESİNE KARŞI ÇIKTIK”

Son Güncelleme :

15 Ocak 2021 - 11:08

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa İlçesi sahiline yapılacak olan “Yat Limanı Projesi”ni engellemek için açtığı davaların tamamını kazanarak sahilleri işgal etmek isteyenlere tokat gibi cevap verdi.

Başkan Albayrak, yaptığı açıklamada; uzun soluklu bir hukuk mücadelesine imza attıklarını belirterek, “Biz Yat Limanı’na karşı değiliz. Ancak halkın sosyal donatı alanlarını işgal edecek böyle projelere karşıyız. Sahilimizi daha da güzelleştirecek önemli projeleri gerçekleştirmek için çalışacağız.” Dedi.

Çevre konusunda oldukça duyarlı ve insan odaklı hizmet veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa İlçesi’nde halkın sahille önemli ölçüde bağlantısını kesecek olan “Yat Limanı Projesi”nin iptaliyle ilgili hukuk mücadelesini kazanarak bu tür girişime yeltenenlere adeta ders verdi.

UZUN SOLUKLU BİR HUKUK MÜCADELESİ VERDİ

Vatandaşların vakit geçirdikleri ve sosyalleştikleri, yılın farklı dönemlerinde festivaller ile kültür, sanat ve spor etkinliklerinin düzenlendiği Tekirdağ’ın en güzel yerlerinden biri olan Süleymanpaşa sahilinde yat limanı yapılmasının gündeme gelmesi üzerine harekete geçtiklerini kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Halkın menfaatlerini korumak adına sabırla uzun soluklu bir hukuk mücadelesi verdik.” Diye konuştu.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ DE ONAY VERMEDİ

Tekirdağ ili Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul, Turgut ve Hürriyet mahalleleri sınırları içerisinde kalan dolgu alanının 76.088 metrekarelik kısmının, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne 2 yıl süre ile ön tahsisinin yapılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işleminin iptali için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 08.07.2019 tarihinde açılan idari yargı davasının sonucunda söz konusu tahsis işlemi iptal edildi ve ilgili bakanlık tarafından yapılan istinaf başvurusu İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından 31.12.2020 tarihinde de kesin olarak reddedilen mahkeme kararına yer verildi.

“ELDE EDİLEN HUKUK ZAFERİNİN VE HAYATA GEÇİRECEĞİMİZ PROJENİN HALKIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

İptal davasının kazanılmasının tüm Tekirdağ halkının menfaatine olduğunu ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yat Limanı Projesi, gündeme geldiği tarihten itibaren, Süleymanpaşa İlçemizde halkın sahille ve dolayısıyla denizle bağlantısını kesecek bu rant projesine karşı çıktık. İki denize kıyısı olan altı vilayetten biri olan Tekirdağ, deniz kenti olma özelliğiyle öne çıkmaktadır. Denizlerimiz, önemli birer değerimizdir. Belli bir kesime menfaat sağlamak uğruna, halkımız bu değerden mahrum bırakılamaz. Biz Tekirdağ’da yat limanı yapımına karşı değiliz, Süleymanpaşa sahilinin büyük bir bölümünü işgal edecek ve halkımızın denizle bağlantısını kesecek böyle bir projeye karşıyız.” Değerlendirmesinde bulundu.

“SAHİL DOLGU ALANINA MODERN VE ESTETİK BİR DÜZENLEME”

DCIM100MEDIADJI_0052.JPG

Halkımızın denizlerimizin güzellikleriyle buluşacağı, rahat nefes alacağı ve sosyalleşeceği alanları kentimize kazandırdıklarına da dikkat çeken Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin beş temel vizyonundan biri olan `turizm’ vizyonu kapsamında peyzaj mimarisinin güzel örneklerini ortaya koymayı hedefliyoruz. İptal edilen Yat Limanı Projesinde ‘geri hizmet alanı’ olarak kullanılması planlanan Sahil Dolgu Alanına yakışan modern ve estetik bir düzenleme yapmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Tüm halkımızın yararlanabileceği böyle bir projeyi hayata geçirdiğimizde, korunmakta olan kamu yararı daha üst seviyeye çıkartılmış olacaktır. Elde edilen hukuk zaferinin ve hayata geçireceğimiz projenin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Habertrak/Özlem İnan