DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.017,40 1.267
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Saray taş ocakları tehdidi altında

Son Güncelleme :

01 Eylül 2018 - 9:59

Tekirdağ’ın doğa harikası ilçesi Saray’da Istırancalar’da açılan onlarca irili ufaklı taş ocağı doğayı katletti. Katliama biran önce dur denilmesini isteyen doğaseverler, su kaynaklarının tehdit altında olduğunu kaydediyor.

YER ALTI SUYU TEHDİT ALTINDA

Trakya’nın akciğerleri ormanlar son yıllarda sayıları artan taş ocakları ile yok ediliyor. İstanbul’un bazı semtlerine ve bölgedeki yerleşim yerlerine su sağlayan Yıldız Dağları’ndaki taş ocakları su kaynaklarını da tehdit ediyor. Yer altı su kaynaklarının kurumasına neden olan ocaklara yöre halkı dur denilmesini istiyor.

TOZDAN GEÇİLMİYOR

Özellikle taş ocaklarından çıkan tozlar bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor. Bazı ocaklardan çıkan malzemeler ise ağaçlık alanlara gelişi güzel dökülüyor. Bazı ocaklarda ise çıkan tozların yeşil çam ağaçlarını beyaza bürüdü. Köylüler ocaklara giden kamyonlar nedeniyle yollarının da bozulduğunu kaydetti.

SARAYLILAR TEPKİLİ

Taş ocaklarına isyan eden Saraylılar, “Çoğu ruhsatsız olarak işletilen Taş ocakları Saray’da doğayı katlediyor.  Güzelim ormanlar yok edilip dağlar delik deşik ediliyor.  Ağır tonajlı kamyonların geçtiği yollar berbat halde. Taş ocakları ve etrafındaki yeşil alan çıkan tozdan dolayı bembeyaz. Eğer Böyle giderde bir dur diyen olmazsa gelecek nesillerimize güzel dağ manzaraları yerine koca, koca enkazlar bırakacağız.” dedi.

Habertrak/Ferhat Akgün