DOLAR 32,2035 % -0.01
EURO 35,0076 % -0.03
GRAM ALTIN 2.505,92 % 0,21
ÇEYREK A. 4.097,18 % 0,21
BITCOIN 67.050,00 0.033
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°

“Saray’ı gelincik bahçesine çevireceğiz”

Son Güncelleme :

28 Ekim 2020 - 10:24

Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı her yere Türk Bayrağı ve Atatürk resimleri asılarak kutlanmasıyla ilgili bir kampanya başlatıldı.

Son yıllarda milli bayramların kutlanmasının adeta engellendiği vurgulanarak, pandemi sürecinin de buna yeni bir bahane olduğu ifade edildi. Yurttaşlara bildiri dağıtarak bilgilendirme yapılan kampanya sürecinde CHP İlçe Başkanlığı’nın deyimiyle her yerin “gelincik bahçesine çevrilmesi” hedefleniyor. Saray İlçe Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Saray’ın her yanının bayraklarla donatılacağı kaydedilerek “Bayraklarımızı daha özenli, daha çok ve daha coşkulu bir biçimde asmak için bir seferberlik başlatıyoruz” ifadeleri kaydedildi.

“BAYRAMLARIN KUTLANMASININ KISITLANDIĞI VE ENGELLENDİĞİ GÜNLER YAŞADIK”

CHP Saray İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Değerli Saraylılar; Yarın Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlayacağız. Cumhuriyet’in kazanımlarının birer birer hırpalandığı, Atatürk devrimlerinin törpülendiği, yurttaşlık bilincinin zedelendiği bu dönemde milli bayramlarımızın adeta unutturulmaya çalışıldığına çokça şahit olduk. Bir ulusu, ulus yapan değerlerin küçümsendiğine; yerine Orta Çağ’dan kalan düşüncelerin yerleştirilmeye çalışıldığına tanıklık ettik. Dahası, Cumhuriyet’in armağan ettiği bayramların kutlanmasının kısıtlandığı ve engellendiği günler yaşadık.”

“BAYRAKLARIMIZI DAHA COŞKULU BİR BİÇİMDE ASMAK İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ”

“Akıl almaz nedenlerle bu duruma gerekçe uydurulduğunu hepimiz biliyoruz. Pandemi sürecinin bu gerekçeler için yeni bir bahane olduğunu da yaşayarak gördük. Fakat bu defa Cumhuriyet Bayramımızı hak ettiği gibi kutlamaya ve buna öncülük etmeye kararlıyız. Evet, hepimiz milli bayramlarda bayraklarımızı pencerelerimizden, balkonlarımızdan eksik etmiyoruz. Ancak bu bayram, bayraklarımızı daha özenli, daha çok ve daha coşkulu bir biçimde asmak için bir seferberlik başlatıyoruz.”

“CUMHURİYET BİZİM DÜNÜMÜZ, BUGÜNÜMÜZ VE GELECEĞİMİZ”

“Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Başkanlığı olarak, tüm vatandaşlarımızı pencerelerinin, balkonlarının her yanını en güçlü ulusal simgemiz olan bayrağımızla donatmaya davet ediyoruz. Ne kadar bayrak bulabilirsek evlerimizi, apartmanlarımızı, iş yerlerimizi birer gelincik tarlasına dönüştürmeye kararlıyız. Bayrak temini konusunda ilçe örgütümüze gelen talepleri karşılamak için özel bir çaba içinde olacağız. Bu süreçte sosyal medya üzerinden yapacağımız çağrıları takip etmenizi ve bu konuyla ilgili yaptığımız paylaşımları desteklemenizi rica ediyoruz. Çünkü Cumhuriyet bizim dünümüz, bugünümüz ve geleceğimiz. Çünkü Cumhuriyet bizim her şeyimiz! Haydi, bayrağımızla ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çehresiyle donansın balkonlarımız, camekânlarımız ve pencerelerimiz.”

Habertrak/Özlem İnan