DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.510,86 -0.375
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°

Satılamayan soğanlar dökülüyor

Son Güncelleme :

28 Şubat 2018 - 11:59

Soğan çiftçinin elinde kaldı

Soğan üretiminde önemli bir paya sahip olan Tekirdağ’da satılamadığı için çiftçinin ekinde kalan soğanlar dökülmeye başlandı. Soğanları satamadığı için döken çiftçi bu yıl soğandan zarar etti.

ÇİFTÇİ ZARARDA

Bu yıl soğan üreticisinin yüzünün gülmediğini ifade eden Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, “Soğanları vatandaş atmaya başladı. Kayı köyünde çiftçiler soğanlarını dökmeye başladı. Çiftçi elinde kalan soğanı satamıyor. Külliyen zararda. Elde kalmasının nedeni fazla ekim. İhracat olmayışı da elde kalma nedeni. İhracat olmayınca satılamayan mal dökülüyor” dedi.

ÜRETİM VERİMLİ OLDU AMA SATIŞ YOK

Buğdayda olduğu gibi soğan üretiminin de verimli geçtiğini kaydeden Saygı, “Tekirdağ’da eski yıllara göre sağan ekimi az. Işıklar, Kayı, Köseilyas mahallelerinde daha çok ekim yapılıyor. Bu yıl her mahsulde olduğu gibi soğanda da verimli yıl oldu. Soğana bu yıl arz talep olmadı” diye konuştu.

BUĞDAY VE KANOLA YÜZ GÜLDÜRECEK

Geçen yılın verimli geçtiğini aktaran Saygı, “Buğdayda güzel yağış aldık. Türkiye genelinden yağışlar az oldu ama Trakya güzel yağış aldı. Buğday zamanında ekildi, zamanında bitti. Yağışlar devam etti. Bir defa kar aldık. Bir daha alırız dedik ama alamadık. Serin bir dönem oldu” ifadelerini kullandı.

2018 Yılı Çiftçinin Var Yılı Olacak

2018 yılında yüksek verim beklediklerini aktaran Saygı, “Kanola mevsiminde ekildi. Zamanında bitti. Buğday ve kanolada mayıs başında güzel bir yağış daha alırsak geçen yılın verimini yakalarız. Nisan ayında Ayçiçek ekimi başlanacak. Tarlalar yeterince su aldı. Barajlarımız su doldu. Çeşmeler gürül gürül akıyor. Toprak suya doydu. 2018 yılı çiftçinin var yılı olacak. Bahar yağmurları buğday, kanola ve soğan için çok önemli” diye sözlerini tamamladı. Habertrak/Ferhat Akgün