DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.161,63 0.361
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Şehit aile yakınları ve gazilere iftar

Son Güncelleme :

09 Haziran 2018 - 10:40

Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, ramazan ayı dolayısıyla Şehit aile yakınları ve Gazilere iftar yemeği verdi.

Belediye Tansa Kır Lokantası Kapalı alanda düzenlenen iftar yemeğine, Kaymakam Hakan Özarslan, 1.Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Coşkun Önal, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, AK Parti Kırklareli 3.Sıra Milletvekili Adayı Kadriye Tokat, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Resmi Kurumların Daire Amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri,  Kamu Yararına çalışan STK,  Şehit Aile Yakınları ve Gaziler katıldı.

Kaymakam Hakan Özarslan, İftar yemeği öncesi konuklarını eşi Şerife Özarslan ile birlikte kapıda karşıladı.

İftar yemeği öncesinde, Merkez Cedid Ali Paşa Cami Müezzin Kayyım Seyfullah Hergül ile Dernek Camii İmam Hatibi Selami Gün tarafından, Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, şehitler için dua edildi ve ilahiler okundu. Ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı.

Kaymakam Özarslan, iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sayın Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Kıymetli Belde Belediye Başkanlarım, Siyasi Partilerimizin İlçe Teşkilatları, saygı değer mesai arkadaşlarım, çok kıymetli aziz şehitlerimizin aziz aileleri, kahraman gazilerimiz, hepiniz bugün düzenlemiş olduğumuz iftar programına hoş geldiniz, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ülkemiz birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne, üniter yapısına göz dikmiş illegal örgütlerin mücadelesinde, hayatlarını kaybetmiş, 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize sözlerime başlarken Allahtan rahmet diliyorum. Kahraman Gazilerimize, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebedi hayata intikal eden kahraman gazilerimize Allahtan rahmet diliyorum. Hayatta bulunan Gazilerimize ise sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum. Değerli katılımcılar, Ülkemiz 5 bin yıllık bir tarihe sahip bir ülke, 5 bin yıllık tarihimizde ülkemize daima, bu güzel topraklara fitne tohumları attılar. Fitne tohumlarını atanlar malum emperyalist güçler. İşte 5 bin yıllık tarihimizde ki bu fitne tohumları ülkemizde hiçbir zaman yeşermedi, tutmadı. Çünkü aziz Türk milleti her zaman birlik ve beraberliğini muhafaza etti. İşte bu güzel vatana fitne tohumları atan devletler hala ülkemiz ile uğraşmakta, gerek ekonomik anlamda gerekse siyasi anlamda ülkemize sıkıntı yaşatmak için her türlü teklifi alıyorlar. Ancak büyük Türk devleti bu her türlü kalkışmaya yönelik tehlikeleri bertaraf edebiliyor. Bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe inşallah bu emperyalist güçlerin yaptığı müdahaleler sonuçsuz kalacaktır. Ne zaman ki bu birlik ve beraberliğimizi kaybederiz, kardeşliğimizi yitiririz işte o zaman bizde Orta doğunun içinde bulunduğu yangına düşeriz. Orta doğudaki yangına düşmemek için hepimiz kenetlenmemiz lazım, bu bizim ruhumuzda var, geçmişimizde var, ecdadımızda var. Onun için ben inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Ben bu güzel ramazan akşamında bizleri kırmayıp, buraya teşrif etmenizden dolayı başta aziz şehitlerimizin yakınlarına, kahraman gazilerimize ve tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı akşamlar, hayırlı iftarlar diliyorum.”

İftar yemeğinden sonra ise Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu tarafından şükür duası yapıldı ve Ramazan ayının öneminden bahsedildi. Habertrak/Ferhat Akgün