DOLAR 32,2517 % -0.03
EURO 34,7299 % -0.07
GRAM ALTIN 2.395,28 % -0,21
ÇEYREK A. 3.916,28 % -0,21
BITCOIN 62.606,01 -2.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

Şehitlere vefa için yürüyor

Son Güncelleme :

04 Mart 2019 - 16:42

Çanakkale Zaferinin 104. Yılı için İstanbul’dan Çanakkale’ye tek başına vefa yürüyüşü başlatan Saffet Gümüş, Tekirdağ’a ulaştı.

Çanakkale Zaferinin 104. Yılı dolayısıyla eline Türk Bayrağını alan Tokat 15’liler Derneği Başkanı 52 yaşındaki Saffet Gümüş, tek başına gerçekleştireceği vefa yürüyüşü için yola çıktı. 4 günde Tekirdağ’a ulaşan Gümüş yolda bulunan vatandaşların ve geçen araçların sürekli sevgi gösterilerinde bulunduğunu ifade etti.  Çanakkale’ye kadar yürüyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bayrağı hediye edeceğini dile getiren Gümüş, yolda zaman zaman köpek saldırılarına da uğradığını söyledi.

“BUGÜN TEKİRDAĞ’A KADAR GELEBİLDİM”

Saffet Gümüş yolda rastladığı gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yürüyüşü başlatma sebebim şu: ‘tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak’ diyorum. Çünkü; şu anki gençliğimize bunu vermek için, bu duyguları vermek için yürüyorum. İstanbul Esenyurt’tan yola çıktım. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da   mabedimize saldırdılar. Biz bunları bertaraf ettik. Çünkü; biz, Nene Hatun’un torunlarıyız, Tokat On beşlinin, Alparslan’ın, Yavuz’un torunlarıyız. Biz bu vatanımıza, bu devletimize sahip çıkmak için bir farkındalık için yürüyorum. Tüm şehitlerimiz için, 15 Temmuz şehitleri için, Çanakkale’deki şehitlerimiz için yürüyorum. Oradan Çanakkale yürüyüp şehitlikte yürüyüşümü sonlandıracağım. Orada Fatiha okuyacağım ve tekrar İstanbul’a geri dönüş sağlayacağım. 4 gündür Yoldayım. İstanbul Esenyurt’ta başladım. Bugün Tekirdağ’a kadar gelebildim. Bugünlük bir 10 kilometre daha yürüyeceğim. Yani günlük 25-20 kilometre yürüyorum. 18 Mart’ta Cumhurbaşkanımıza bu bayrağı hediye edeceğim” dedi.

“375 KİLOMETRE YOL YÜRÜYECEĞİM”

Gümüş, yürüyüş esnasında sevgi gösterisi ile karşılaştığına değinerek, “Yol etrafında gelirken çok değişik şeylere karşı karşıya kalabiliyoruz. Köpekler var zaman zaman saldırıyorlar. Aileler, insanlar bayrağı görünce çay söylüyorlar. Yemek verenler var.  Çok sevgi gösterileri var araçlar, kamyonlar daha çok şahit oluyor. Kamyonlar sevgi gösterileri yapıyorlar. En çok onlar korna çalıyor. Bizim başka gidecek vatanımız yok.  Toplam 375 kilometre yol yürüyeceğim” diye konuşarak yoluna devam etti.

Habertrak/Özlem İnan