DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.877,99 -1.983
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

ŞEHRİN GÖBEĞİNE KİMYASAL ÇİFTLİK

Son Güncelleme :

11 Haziran 2021 - 10:44

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde halkın tepki gösterdiği Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından kurulması planlanan kimyasal likit tank çiftliği ve liman genişletme dolgu projesinden vazgeçilmediği ortaya çıktı. Firma bölgede zaman zaman deniz dolgusuna devam ederken limana tankalar konuldu. Böylelikle Tekirdağ’ın deniz panoramasının önüne adeta set çekilmeye başlandı.

 

TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, firmanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yeni müracaatlarının olduğu ve bu müracaatta genişleme ve silo kurmadan vazgeçilmediğini ifade etti.

Kimyasal likit tank çiftliği ve liman genişletme dolgu projesinden söz verilmesine rağmen vazgeçilmediğini gördüklerini söyleyen TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, “Ceyport konusunda yeni gelişmeler var. Çevre Şehircilik Bakanlığı’na başvuruları var, genişletmek için. Bildiğiniz gibi bize daha önce söz verdiler. ‘Silo yapmayacağız’ diye. Bu inandırıcı değil. Sözle olacak bir iş değil bu. Müracaatlarında silolar da var. Bunu nasıl önleyeceksin? Burada asıl iş Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’ne düşüyor. Fakat maalesef belediyelerimizden yeterli mücadeleyi görmedik. Süleymanpaşa Belediyesi itiraz etti toplantıda. Onun dışında büyükşehirden itiraz görmedik. Biz sorunları gerçekçi bir şekilde gündeme getiriyoruz.” diye konuştu.

“ŞEHRİN PANAROMASI YOK EDİLİYOR”

 

Tekirdağ’ın panoramasının yok edildiğini aktaran Polat; “Bir şehri gösteren panoramasıdır. Bizim şehrimizde panorama denizdir. Şehrin panoramasına devasa liman kurarsan bu şehir yaşanmaz hale gelir. Biz limana karşı değiliz. Yerinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Ayrıca fay hattına yakın ve yerleşim alanının içindeki bir bölgede kimyasal tank çiftliği yapılması uygun değildir. “diyerek sözlerini tamamladı. Habertrak/Serhat Yeşilipek