DOLAR 32,2825 % -0.18
EURO 34,7891 % -0.09
GRAM ALTIN 2.408,74 % 0,64
ÇEYREK A. 3.938,29 % 0,64
BITCOIN 65.186,00 2.413
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°

Serviks kanseri yok edilebilir

Kadınlarda en sık görülen üçüncü kanser türü serviks (Rahim ağzı) kanserinin önlenebileceği belirtildi. Bu kanser çeşidine sebep olan HPV virüsüne karşı yapılacak aşılama programı ile kanserin tamamen yok edilebileceğine vurgu yapıldı.

Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Barosunun ortaklaşa düzenledikleri sempozyumda HPV aşıları ve hukuksal boyutu tartışıldı.

“HPV Aşıları ve Hukuksal Boyutu” konulu konferansta Doç. Dr. Mustafa Kaplan ve Av. Aleyna Doğanay moderatörlük yaparken, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mete Çek, Tekirdağ NKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Çetin Çam, yine aynı üniversiteden Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Mehmetbaki Şentürk ve Dr. Öğretim Görevlisi Batuhan Üstün ile Tekirdağ Barosu’ndan Av. Aleyna Doğanay konuşmacı olarak katıldı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansta, Av. Aleyna Doğanay konunun hukuksal yönünü, diğer konuşmacılar ise tedavi yönünü anlattılar. Konferansa Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Şenol Özcan ile Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün de katıldı. Habertrak / Bülent Kutlutürk

Kadınlarda en sık görülen üçüncü kanser türü serviks (Rahim ağzı) kanserinin önlenebileceği belirtildi. Bu kanser çeşidine sebep olan HPV virüsüne karşı yapılacak aşılama programı ile kanserin tamamen yok edilebileceğine vurgu yapıldı. Tekirdağ Tabip Odası ve Tekirdağ Barosunun ortaklaşa düzenledikleri sempozyumda HPV aşıları ve hukuksal boyutu tartışıldı. “HPV Aşıları ve Hukuksal Boyutu” konulu konferansta Doç. Dr. […]

17 Temmuz 2023 - 11:35