DOLAR 32,2363 % 0.16
EURO 34,9606 % -0.03
GRAM ALTIN 2.412,19 % -0,52
ÇEYREK A. 3.943,93 % -0,52
BITCOIN 67.678,11 1.036
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

‘Sosyal Meddahlar’ kırdı geçirdi

Son Güncelleme :

08 Mayıs 2018 - 9:56

Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde Keşan’a gelen Bu Tiyatro ‘Sosyal Meddahlar’ adlı tiyatro gösterimine ilgi yoğun oldu.

Keşan Belediyesi’ne ait Konferans ve Tiyatro Salonu’nda Keşan Belediyesi’nin kültür etkinliği çerçevesinde halka açık ve ücretsiz olarak organize edilen gösterimi Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile Muhtarlık İşleri Müdürü ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mücahit Erdoğan ile 350’e yakın tiyatrosever izledi.

Gösterimde; özel bir internet sitesi üzerinden hizmet veren navigasyon firmasının ünlü sesi ve Youtube’da milyonlarca kişinin takip ettiği İnstagramfenomeni Sıla Erkan’ın yanı sıra; ‘Güldür Güldür’ programında tek kişilik gösteriler yapan Alpay Erdem, BKM Mutfak’da tek kişilik oyunu ile seyirci karşısına çıkan,İnstagram videoları ile tanınan ve 2009 yılında Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen standup yarışmasında 1.olan ve Keşan’da standup’a adım atan Cem İşçiler’in tek kişilik parodileri izleyenleri kahkahalara boğdu.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli değerlerinden olan meddahlığı, saygılı ve modern bir şekilde sunan, kahkaha dolu gösterimde; Barbaros Uzunöner, Sıla Erkan, Cem İşçiler, Volkan Kantoğlu ve Alpay Erdem izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Cem İşçiler, Keşan’ın kendi sanat yaşamında çok önemli olduğunu da belirterek, “O yarışmada ben birinci oldum. Gidiyordum. Mehmet başkan dur bakalım nereye gidiyorsun ödül vereceğiz dedi ve bana tam altın ödülümü verdi. Ben de ne güzel her gösteriden sonra tam altın alacağız diye düşünmeyte başladım!” dedi.

Oyunun sonunda sahneye çıkan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, birçok düğünü bırakarak  oyunu izlemeye gelenlere teşekkür ederek “Daha önce de Keşan’a tek kişilik oyunu ile gelen Barbaros Uzunöner arkadaşımız bu gece de güzel bir ekiple Keşanlı tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Bu mükemmel gösteriler için arkadaşlarımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Aktan, Sıla Erkan’a Mehmet Özcan adına bir buket çiçek ederek Özcan’ın selam ve saygılarını sundu.

Aktan, ayrıca 2009 yılında Keşan’daki standup yarışmasında 1.olan Cem İşçilere ait fotoğrafları da kendisine hediye etti.

İşçiler, Aktan’ın bu jestine teşekkür ederek “Bu fotoğraflar benim için çok önemli. Sanat yaşamıma adım attığım Keşan’da bu akşam tarafıma hediye edilen fotoğraflar beni çok duygulandırdı. Bu nedenle teşekkür ediyorum” dedi.  Habertrak/Özlem İnan