DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.211,49 -1.097
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

SPORUN KALBİ SÜLEYMANPAŞA’DA ATACAK

Son Güncelleme :

06 Nisan 2021 - 10:55

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bilinçli yerel yönetimlerin gençlere ve kendisinden sonra gelecek nesillere sağlıklı sosyal ortamlar hazırlamakla yükümlü olduğuna dikkat çekerek Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu misyonu üstlendiklerini vurguladı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından İnönü Orta Okulu bahçesinde yapılan halı sahanın açılışı gerçekleştirildi.

Başkan Yüksel, spor alanında daha büyük projelerin hayata geçirileceğini söyleyerek, “Bu şehrin kalkınmasıyla ilgili biz başlangıcı çocuklarımızla yaptık. Eğer çocuklarımızı doğru yetiştirebilirsek, inanıyoruz ki; biz bu koltukları daha emin, daha yetişmiş kişilere bırakabileceğiz. Biz doğru bildiğimiz yoldan devam edeceğiz.” dedi.

“ŞEHRİN TURİZMİNE DE KATKI SAĞLIYORUZ”

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Yavuz Mahallesi’nde İnönü Orta Okulu bahçesinde yapılan halı sahanın açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü Serdar Can ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Okullarda açılan spor sahalarının yanı sıra şehrin turizmi ve istihdamı ile ilgili de belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Bundan bir ay önce biz, her pazartesi ve cuma günleri açılışımız olacak demiştik. Sadece spor sahaları değil, daha büyük tesisleri ile birlikte açılışlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Hem Tekirdağspor’un tesisi aynı zamanda hem de belediye misafirhanesi olarak kullanılacak. Gençler için de misafirhane olarak kullanılacak yeni yeni alanlar hazırlıyoruz, projelendiriyoruz. Sadece bunlarla da bitmiyor tabii ki. Tekirdağ Süleymanpaşa’nın turizmine katkı sağlayacak, biraz da olsa işsizlik konusunda belediye olarak elimizden gelecek yatırımları hızlandırarak, ona çözüm sağlayacak projeler hazırlıyoruz. Şehrin kalkınmasıyla alakalı hep birlikte meclis üyelerimizle birlikte, yoğun bir çalışma içerisindeyiz.” İfadelerini kaydetti.

 

   

 

“GENÇLERİMİZE SOSYAL ALANLAR KAZANDIRMAK ZORUNDAYIZ”

Yüksel, spor yatırımları nedeniyle de bir kesim tarafından eleştirildiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: Eleştirel boyutuyla ilgili olarak kulağıma çok geliyor. ‘Neden çok fazla spor sahası yapıyorsunuz? Neden spora çok yatırım yapıyorsunuz? Spora neden çok bütçe ayırıyorsunuz’ gibi. Herkesin şunu çok iyi bilmesi gerekiyor: Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti, payidar kalacaksa, gençlerimiz sayesinde kalacak. Yani ‘gençliği olmayanın, geleceği olmaz’ dedik. Bugüne kadar ki süreç içerisinde, siz gençlere sosyal alanlar, enerjilerini atacakları yeni alanlar kazandırmazsanız o zaman sıkıntı var demektir. Özellikle küçük çağlardaki ve ilkokul itibari ile başlayan sosyal medya alışkanlığı ve onun arkasından gelişen sanal arkadaşlıklar, gençleri ailelerinden ve toplumdan uzaklaştırıyor.”

“BİLİNÇLİ BİR YEREL YÖNETİM OLARAK BU MİSYONU ÜSTLENDİK”

Başkan Yüksel, yerel yönetimlerin gelecek nesillere sağlıklı yaşayabilecekleri ortamlar hazırlamakla yükümlü olduğunu ifade ederek, “Eğer bunun bilincinde olamazsak, çocuklarımıza, gençlerimize, gelecek nesillerimize daha sağlıklı yetiştirebileceğimiz olanaklar sağlayamazsak, o zaman Süleymanpaşa’nın geleceğinden de, Tekirdağ’ın geleceğinden de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğinden de şüphe duymamız gerekiyor. O yüzden bilinçli yerel yönetimler, kendi çocuklarına, kendisinden sonra gelecek nesillere sağlıklı yaşayabilecekleri ortamlar hazırlamakla yükümlüdür. Biz bu misyonu üstlendik. Bu misyonu da Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve bizim de milletvekilimiz olan gerçekten Trakya’nın değeri olan Meclis Başkanımız Mustafa Şentop’tan aldığımız talimatlar doğrultusunda yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA DEVAM EDECEĞİZ”

Gençlere daha geniş kapsamlı spor tesisi yapma hedefinde olduklarına da dikkat çeken Yüksel, “Bu şehrin kalkınmasıyla ilgili, güzelleşmesi ile ilgili biz başlangıcı çocuklarımızla yaptık. Eğer çocuklarımızı doğru yetiştirebilirsek inanıyoruz ki; biz bu koltukları daha emin, daha yetişmiş kişilere bırakabileceğiz. Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz ve çizgimizden çıkmayacağız. Çok daha büyüklerini, daha güzel projelerimiz hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

 HER MAHALLEYE BİR SPOR TESİSİ AÇILACAK

   

Yüksel, hemen hemen her mahalledeki spor tesislerinin tamamlandığını belirterek sözlerini şöyl noktaladı: “Önümüzdeki günlerde de Aydoğdu Mahallesi’nde de güzel bir gençlik merkezinin temellerini atacağız. Oradaki okullarımızdaki sahalar da bitti. Özellikle şehirdeki tüm mahallelerimizdeki okullarımızda, buna benzer tesisler yapmış olacağız. Bu şehri elbirliğiyle toparlayacağımıza inanıyoruz. Yavuz Mahallesi, güzel bir sahaya kavuşmuş oldu.”

Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, açılış konuşmasını gerçekleştirerek okullara sağladığı destekten dolayı Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür etti. Açılış konuşmalarının  ardından kurdele kesildi ve protokol üyeleri halı sahada penaltı atışı yaptılar. Açılışa Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, Basın İlan Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Sabri Karakaya, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mülahim Kuru, İnönü Orta Okulu Müdürü Serdar Can, öğrenciler ve veliler katıldı.

Habertrak/Serhat Yeşilipek