DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.853,26 1.374
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

SÜT ÜRÜNLERİNDE ZAM OYUNU

Son Güncelleme :

09 Ağustos 2021 - 15:21

Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut, süt fiyatı artabilir söylentisi duyulduğunda bile, marketlerdeki süt ürünlerine hemen zam yapıldığını söyledi. Zincir marketlerin tekelleşmesiyle birlikte süt ürünlerinde zaman zaman fahiş fiyat zamları, etiketlere yansıyor.

Marketlerle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Birlik Başkanı Şerif Baykut; “Marketler yasası değişmeli. Her şey büyük marketlerin elinde. Büyük zincir marketler istediği gibi fiyatlarla oynuyor. Süte zam geleceği daha söylentiyken, süt ürünleri raflarında fiyatlar artıyor.” diye konuştu.

“DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI”

Süt ürünlerine gelen zamlarla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut; “Süt fiyatlarına en ufak bir zam geldiğinde, marketlerde peynir başta olmak üzere süt ürünleri hemen zamlanıyor. Daha süte zam gelmeden söylenti duyulduğunda süt ürünleri artıyor. Marketlerle ilgili düzenleme yapılmalı. Her şey büyük marketlerin elinde. Büyük zincir marketler istediği gibi fiyatlarla oynuyor. Fabrikacıya diyor ki: ‘şu fiyattan alırım. Buradan bana bu kadar raf parası vereceksin’ Her şey onların elinde. Fabrikacı da aldığı sütü mamul madde haline getirip satmak zorunda. Marketler yasası değiştirilip denetim daha da sıklaştırılmalı. Market yasası değişmeli. Tekelleşmeyi önlemek gerekli.”şeklinde konuştu. Habertrak/Serhat Yeşilipek