DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.970,00 0.171
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

“Tam iş güvencesiyle çalışan bir düzen istiyoruz”

Son Güncelleme :

16 Mart 2018 - 16:34

Belediye-İş, Trakya’da taşeron örgütlenmesine tüm gücüyle devam ediyor.

Belediye-İş Sendikası Eğitim ve Basın Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan ile Örgütlenme Koordinatörü Murat Yurdakul, geçtiğimiz günlerde başta Çorlu ve Süleymanpaşa olmak üzere Trakya’daki taşeron işçilerle bir araya geldiler. Özkan ve Yurdakul bu ziyaretler sırasında bir yandan taşeron işçilerin sorunlarını dinlediler, soruları cevapladılar, diğer yandan da taşeron örgütlenmesine hız verdiler. İlk olarak Çorlu Belediyesi’ndeki taşeron işçileriyle bir araya gelen Özkan ve Yurdakul, emekçiler hem sohbet ettiler hem de onların yerelde ve genelde yaşadıkları sorunları dinleyip; sorularına birlikte cevap aradılar.

“ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA ARKADAŞLARIMIZI SENDİKAMIZA ÜYE YAPIYORUZ”

Burada bir konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, “Biz Belediye-İş olarak en başından beri taşeron denilen bu kölelik düzeninin tamamen ortadan kaldırılıp; bütün çalışanların ayrımsız, âmâsız fakatsız, şartsız kadroya sahip olduğu, tam iş güvencesiyle çalıştığı bir düzen istiyoruz, bunun mücadelesini veriyoruz. Ne yazık ki bugün taşerona kadro diye sunulan şey; birçok eşitsizliği ve mağduriyeti ortaya çıkaran bir düzenlemedir. Bu düzenlemeyle belediyeler, il özel idareleri, KİT’ler, özel bütçeli kuruluşlar kapsam dışı bırakılmıştır. 5 ay 29 gün gibi geçici süreli çalışan arkadaşlarımız kapsam dışı bırakılmıştır. Emeklilik, sınav ve güvenlik soruşturması gibi nedenlerle yıllardır kurumlarda çalışan arkadaşlarımız bir anda işsiz kalmıştır. Hani herkes kadroya geçecekti? Hani şart yoktu? Biz çağrımızı buradan tekrarlıyoruz: Gelin, taşeron illetini topyekûn kaldırın ve herkes çalıştığı kurumun kadrolu işçisi olsun. Ayrımsız, âmâsız fakatsız!” dedi.

Belediye-İş’in Trakya’daki örgütlenme çalışmalarına da değinen Özkan, “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Trakya’mızda da çok büyük sayılarda taşeron işçisi arkadaşımız var. İşyeri işyeri gezip onların sorunlarını dinliyoruz, sorularını cevaplıyoruz. Öbür yandan da örgütlenme çalışmaları kapsamında arkadaşlarımızı sendikamıza üye yapıyoruz. Kısa sürede önemli sayılara ulaştık. Arkadaşlarımızın Belediye-İş deyince yüzleri gülüyor, biz de bu güvene layık olacağız ve Trakya’da her yere dokunacağız” dedi.

“ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİMİZ VE ÖRGÜTLÜLÜĞÜMÜZ TÜM TRAKYA’YA ÖRNEK OLACAKTIR”

Daha sonra Süleymanpaşa’ya geçen Bayram Özkan ve Murat Yurdakul, burada Süleymanpaşa Belediye Başkanı M. Ekrem Eşkinat’ı ziyaret ettiler. Oldukça dostane ortamda geçen ziyarette; emekçilerin yerelde ve genelde yaşadıkları sorunlar üzerine konuşuldu, görüş alış verişinde bulunuldu. Süleymanpaşa’daki taşeron işçilerin örgütlenmesi ile toplu sözleşme sürecinin de konuşulduğu ziyarette, taşeron örgütlenmesi konusunda, örgütlenmenin işçi iradesine dayanması ve işçinin özgür iradesiyle örgütlenmesine vurgu yapıldı. Başkan Eşkinat, “Taşerondaki arkadaşlarımızın sendikalı, örgütlü bir yapıya kavuşmaları ve haklar kazanmaları noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” dedi. Bayram Özkan da “Emekten ve emekçiden yana duruşundan dolayı Sevgili Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa örnek bir ilçemiz. Buradaki örgütlenme faaliyetlerimiz ve örgütlülüğümüz tüm Trakya’ya da örnek olacaktır” şeklinde konuştu. Habertrak/Metin Karakuş