DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.858,94 0.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°

Tarihi taş köprü için yeni proje

Son Güncelleme :

28 Ağustos 2020 - 11:05

Mimar Sinan’ın tarihi eseri Tarihi Taş Köprü’nün, taşıt trafiğinden kurtulmasında önemli kilometre taşı olan alternatif yol çalışmalarında sona gelindi. Lüleburgaz Belediyesi’nin kamulaştırmaları büyük oranda tamamladığı alternatif yolun bağlantı noktası için DSİ, Köprüaltı ve Kaynarca Derelerinin üzerine Eylül ayında köprü inşaatına başlayacak.

Köprülerin tamamlanmasının ardından Tarihi Taş Köprü taşıt trafiğinden arındırılacak. Belediye Başkanımız Dr. Murat Gerenli alternatif yol ile ilgili: “Köprülerin tamamlanmasıyla birlikte alternatif yolumuzu bitireceğiz. Alternatif yol açılır açılmaz Tarihi Taş Köprü’yü yaya kullanımına açacağız.” dedi.

Belediye yıllara meydan okuyan Tarihi Taş Köprü’yü yeniden ayağa kaldırmak için önemli bir adım attı. Tarihi köprüyü taşıt trafiğine tamamen kapatarak yayalaştırmayı planlayan Belediyemiz, bu kapsamda yapımını gerçekleştirdiği alternatif yolda sona geldi.

Tarihi köprünün kuzeyinde yapılması planlanan biri 20, diğeri ise 12 metre genişliğinde olacak alternatif yol Değirmen Caddesi’nden başlayıp sırasıyla Köprüaltı, Kaynarca Deresi, küme evleri ve Diş Hastanesi Kavşağı güzergahını takip ederek doğrudan Edirne Caddesi’ne bağlanacak.

Alternatif yolun yapımında en önemli sac ayaklarından biri olan köprülerin yapımına ise DSİ tarafından Eylül ayı içerisinde başlanacak. Bu kapsamda DSİ’ye bağlı ekipler, Köprüaltı ve Kaynarca Derelerinin üzerine iki adet köprü inşa edecek. Her iki köprünün inşaatının ise yılsonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Habertrak/Feyza Sevim