DOLAR 32,4144 % 0.08
EURO 34,7694 % -0.15
GRAM ALTIN 2.396,59 % -0,01
ÇEYREK A. 3.918,42 % -0,01
BITCOIN 58.912,01 1.897
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

TARLA DA İCRADA TRAKTÖR DE!

Yaşanan ekonomik krizin vatandaşa faturası, icra dosyalarındaki artışlarla kendini gösterdi. Tekirdağ’da icra dosyalarındaki artış dikkat çekerken, bir ay içinde 134 taşınmaz, 5 araç ve 5 adet de taşınır mal satışa çıkarıldı. Satılacak 134 taşınmazdan 79’unu tarlalar oluşturdu. İcradan satışa çıkarılan araçlar içinde, çiftçinin haczedilen traktörü de bulunuyor.

Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında bulunan üreticiler ve köylüler, her gün yeni dosyalarla icralık olmaya devam ediyor. Tekirdağ icra dairelerindeki dosya sayısındaki artışa paralel olarak satış ilanları da yoğunlaştı. Önümüzdeki bir ay içinde çok sayıda taşınmaz, araç ve taşınır malın satışı gerçekleştirilecek.

MALKARA, ŞARKÖY VE HAYRABOLU ÖNE ÇIKTI

Satışa çıkarılan tarla, konut ve arsa gibi gayrımenkullerin yer aldığı taşınmazlar listesine göre, Tekirdağ’da bir ay içinde 134 satış yapılacak. Bunların önemli bir kısmını tarıma açık araziler ve tarlalar oluştururken, en çok satışın Malkara, Şarköy ve Hayrabolu ilçelerinden gerçekleşmesi dikkat çekti. Malkara’dan 29 adet, Şarköy’den 28 adet, Hayrabolu’dan 26 adet taşınmaz satışa çıkarılırken, diğer ilçeler arasında yer alan Süleymanpaşa’dan 23 adet, Çorlu’dan 10 adet, Ergene’den 9 adet, Çerkezköy’den 5 adet, Saray’dan 2 adet ve Marmaraereğlisi’nden 1 adet taşınmaz bir ay içinde satılacak.

TARLALAR İCRADAN SATILIYOR

Tekirdağ’da satışa çıkarılan 134 taşınmazın 79’unu tarlalar oluştururken, 17’sini ise daireler oluşturuyor. Tarlaların bu kadar yüksek oranda satışa çıkarılması, çiftçilerin içinde bulunduğu ekonomik krizin göstergesi olarak yorumlanıyor. İcralık olan köylülerin satışa çıkarılan tarlaları, açık artırma suretiyle en yüksek teklifi verene satılacak. Satılacak taşınmazların muammen bedeli; büyüklüğü, konumu ve özelliklerine bağlı olarak 16 bin lira ile 12 milyon lira arasında değişiyor.

TRAKTÖR DE SATIŞA ÇIKTI

Tekirdağ genelinde bir ay içinde satışa sunulacak 5 adet aracın içerisinde traktör de bulunuyor. Şarköy İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan traktöre 360 bin lira muammen bedel belirlenirken, ihalenin açılış bedeli 192 bin lira olacak.

Tamamı online olarak yapılan icra ihalelerinde, açık artırmalar muammen bedelin en az yüzde 50’si oranında bedelle açılıyor ve en yüksek bedeli teklif edene ihale ediliyor. Habertrak / Bülent Kutlutürk

Yaşanan ekonomik krizin vatandaşa faturası, icra dosyalarındaki artışlarla kendini gösterdi. Tekirdağ’da icra dosyalarındaki artış dikkat çekerken, bir ay içinde 134 taşınmaz, 5 araç ve 5 adet de taşınır mal satışa çıkarıldı. Satılacak 134 taşınmazdan 79’unu tarlalar oluşturdu. İcradan satışa çıkarılan araçlar içinde, çiftçinin haczedilen traktörü de bulunuyor. Ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında bulunan […]

20 Haziran 2023 - 11:23