DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.993,01 -2.221
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°

Taşan dere vatandaşı mağdur etti

Son Güncelleme :

30 Temmuz 2018 - 11:17

Tekirdağ’ın Karadeniz Mahallesi’nde bulunan derenin taşması Hasan Abiş isimli vatandaşın ahırında ve evinde maddi hasar meydana getirdi. TESKİ ekiplerinin Karadeniz Mahallesinde yaptıkları dere yatağı genişletme çalışmalarında vatandaşın evinin yanına yığdıkları toprak, Abiş’in kabusu oldu.

TESKİ ekiplerin derede çalışma yaptıklarını ve dere çalışmaları sırasında suyun akacağı yere toprak doldurulduğunu ifade eden Hasan Abiş, “O toprağı kısa süre sonra oradan alacaklarını söylediler. Ama o toprağı oradan almaya gelen olmadı. Aşırı yağış sonrası dere taştı. Su da gidecek yol bulamayınca ahırımın içine kadar geldi.”

TESKİ VATANDAŞIN EVİNİN ÖNÜNE TOPRAĞI YIĞDI

TESKİ Ekipleri Karadeniz mahallesinde dere yatağı genişletme çalışmaları sırasında Hasan Abiş, isimli vatandaşın evinin önüne dereden çıkan toprakları yığdı. Evin önünü yığılan toprağın en kısa sürede kaldırılacağı söylenen Abiş, buna izin verdi. Ama belli bir zaman geçmesine karşı o toprağı oradan kaldıran olmadı.

Tekirdağ’da meydana gelen şiddetli sağanaklar sonrası taşan derenin suyu toprak yüzünden gidecek yol bulamayınca vatandaşın ahırına ve evine girerek maddi hasar meydana getirdi.

“TOPRAĞI ALMAYA GELEN OLMADI”

Ekiplerin derede çalışma yaptıklarını ve dere çalışmaları sırasında suyun akacağı yere toprak doldurulduğunu ifade eden Hasan Abiş, “O toprağı kısa süre sonra oradan alacaklarını söylediler. Ama o toprağı oradan almaya gelen olmadı. Yağışlar olunca yukarıdan su geldi. Aşırı yağış sonrası dere taştı. Su da gidecek yol bulamayınca ahırımın içine kadar geldi. Ahırımın içinde yirmi tane büyükbaş hayvanım vardı. Belki hayvanlarımdan boğulanda var. Ben en son gördüğümde su seviyesi hayvanların boğazına kadar gelmişti. Ahıra giremedik. Şuanda bile giremiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“MADDİ HASARIM BÜYÜK”

Yaptıkları çalışmalarda dere kanallarını genişlettiklerini söylediklerini belirten Abiş, “Ama bu su taşkını önleyemediler. Ekipler geldi. Suyu boşaltmaya çalışıyorlar ama benim canım yandı. Su boşalsa ne olacak? Beş ton yemim ıslandı. İçerde samanım vardı onlar gitti. Evimizin içine su girdi. Evin içindeki hasarı bilmiyoruz. Daha evin içine giremedik. Yirmi tane bağlı kurbanlık hayvanım vardı. Onlar ne oldu bilemiyoruz. İçeri giremediğimiz için. Ne oldu ne bitti, zararımız ne bilemiyoruz.”  dedi.

HASAR TESPİT KAYDI YAPILDI

Olayda can kaybı olmazken olay yerine gelen kepçe suya yol açarak suyun gitmesini sağladı. TESKİ ve itfaiye ekipleri de olay yerinde, ahırın ve evin içine dolan suyu boşalttı. Belediye’den gelen ekipler hasar tespit kaydı yaptı.

Habertrak/Aytaç Doğaner