DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 63.878,86 1.572
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 12°

Tekirdağ Hekimleri Sağlık yasası istiyor

Son Güncelleme :

21 Temmuz 2018 - 11:56

Tekirdağ Tabip Odası, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın, bir hasta yakını tarafından darp edilmesini protesto etti. Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Tekirdağ Hekimleri “Türk Tabipleri Birliği’nin defalarca dile getirdiği sağlıkta şiddeti önleme yasasının bir an önce çıkarılarak şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasalaşmasını bir kez daha talep ediyoruz.” dedi.

Yöneticileri şiddeti durdurmak için sorumluluk almaya davet eden Tekirdağ Tabip Odası “17 Temmuz günü Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde görevli olan Dr. Bahattin Ahmet Yalçın, bir hasta yakını tarafından başına sert bir cisim vurularak darp edildi. Meslektaşımız halen yoğun bakımda tedavi görmekte olup hayati tehlikesi devam etmektedir. Türk Tabipler Birliği, uzun yıllardır sağlıkta yaşanan şiddetin nedenleri, şiddete karşı alınacak önlemler konusunda kamuoyunu bilgilendirmekte, yöneticileri şiddeti durdurmak için sorumluluk almaya davet etmekledir.” ifadelerini kaydetti.

“BU DURUM KATLANILABİLİR DEĞİLDİR!”

Her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşandığını belirten Tekirdağ Tabip Odası “Bütün çabalarımıza rağmen, Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdelen’in öldürülmeleri ve nice şiddet olayı ile siyasal iktidarın sağlıkta hiçbir adım atmadığını üzülerek görüyoruz. Gelinen aşamada sağlıkta şiddet sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşanmaktadır, özellikle acil servisler şiddetin kol gezdiği, sağlık çalışanların m kendilerim emniyette hissedemedikleri, sağlık hizmetini güvenli ortamlarda veremedikleri yerler haline gelmiştir. Bu sorun, bir yandan hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğini tehdit ederken aynı zamanda sağlık hizmeti sunumunu da engeller hale dönüşmüştür. Bu durum; sürdürülebilir, kabul edilebilir, katlanılabilir değildir!” açıklamasında bulundu.

“CAYDIRICI VE ÖNLEYİCİ, GERÇEKÇİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR”

Sağlık kuruluşlarında güvenliğinin sağlanması amacıyla gerçekçi önlemler alınmasının altını çizen Tekirdağ Tabip Odası “Türk Tabipleri Birliği’nin defalarca dile getirdiği sağlıkta şiddeti önleme yasasının bir an önce çıkarılarak şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasalaşmasını bir kez daha talep ediyoruz. Bu öneri Türk Ceza Kanuna bir ek maddeyi kaplamaktadır. Bu ek madde İle ‘Kamunun Sağlığına karşı suçlar: Sağlık hizmetini Engelleme: 1-) Sağlık kuruluşlarında sağlık personeline karşı, sağlık hizmeti sunumu esnasında veya verilen sağlık hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. 2-) Bu fiiller sonucu sağlık hizmeti kesintiye uğramış ise yukarıdaki fıkraya göre belirlenen ceza yarı oranda artırılır. Sağlık kuruluşlarında meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için caydırıcı ve önleyici gerçekçi önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Habertrak/Aytaç Doğaner