DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 66.914,01 1.966
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°

“Tekirdağ turizmden nasibi alamıyor”

Son Güncelleme :

19 Nisan 2019 - 13:43

Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Kenar ve Başkan Yardımcısı Fahrettin Özzade, Habertrak Gazetesi’ne gerçekleştirdikleri ziyarette, Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin arttırılması için dernek olarak hayat geçirilmesini istedikleri projeleri anlattılar.

Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Kenar, Tekirdağ’da turizme kazandırılması gereken rotaları işaret ederek, “Marmara’nın incisi şehrimiz turizmden nasibini alamamaktadır. Esnafımız ve halkımızın turizm pastasından payını almasını önemsiyoruz. Yerel yöneticilerimizin hayati önem arz eden hizmetlerin yapılmaları için el ele vermelidir” dedi.

“KONU İLE ALAKALI ÖNEMLİ SONUÇLARA ULAŞTIK”

Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Kenar, Tekirdağ’ın sahip olduğu coğrafyanın güzelliğine rağmen, insanların zamanlarını başka yerlerde geçirdiğine değinerek, “Şehrimizden son yıllarda gerek yurt içi gerekse yurt dışı turizm hareketliliği artarak devam etmektedir. İnsanlarımızın hafta sonunu Yunanistan, Bulgaristan da geçirmekte veya İstanbul, Eskişehir, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güney Anadolu Turlarına katılmaktadır. Maalesef böyle güzel bir coğrafyada bulunan Marmara’nın incisi şehrimiz turizmden nasibini alamamaktadır. Turizm derneği olarak yaptığımız araştırmalardan bu konu ile alakalı önemli sonuçlara ulaştık” değerlendirmesinde bulundu.

“SAHİL ŞEHİRLERİNDE EKSİKLİKLER NET GÖRÜLÜYOR”

Sahilde oluşturulacak yeni alanların şehri cazibe merkezi haline getirebileceğini belirten Kenar, “Çanakkale Savaşlarının başlangıç noktası Tekirdağ’dır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 57.Alayo burada kurmuştur. Şehrimize bir 57.Alay Parkı ve Müzesi yapılması elzemdir. Yat Limanının faaliyete geçirilmesi ve yeni belediye binası arası teleferik hattı kurularak seyir alanları oluşturulabilir. İstanbul Tekirdağ arasına deniz otobüsü seferleri konulabilir. Sahil şehirlerimize gittiğimizde bizim eksiklerimizi daha net görüyoruz. Sahilimizi tekrar oluşturarak cafeler, restoranlar, insanların çocuklarının zaman geçireceği sosyal alanlar yapılmalı. Deniz, sahil, balık öne çıkarılması en önemli özellikleridir. Büyükşehirlerde ki cazibe merkezi durumunda olan şehir müzeleri mutlaka olmalıdır” diye konuştu.

“HALKIMIZ TURİZM PASTASINDAN PAYINI ALMALI”

Kenar, bölgenin bir an önce turizme kazandırılmasını gerektiğinin önemle altını çizerek, dernek olarak gerçekleştirilmesini talep ettikleri projeleri şu şekilde anlattı: “Ertuğrul Mahallesi ve Çiftlik önü Mahallesi tarihi binaların restorasyonları yapılarak turizme kazandırılmalı. Yamaç paraşütü yapılan bölgelere sosyal alanlar için yatırımcılara kolaylık sağlanmalıdır. Üniversitemiz ile Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile bir tarım müzesi oluşabilir. Marmara Ereğli’sinde ki Antik Roma Kenti Perinthos ve Karaevli Höyüğü olarak bilinen Heranın Kenti Trak Antik Yerleşim yerindeki kazı çalışmalarının hızlandırılarak bir an önce turizme kazandırılması bölgemizin turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Yerel Yöneticilerimizin, İktidar Yöneticilerimizin, Mülki Amirlerimiz ile siyasilerimiz şehrimizin bu hayati önem arz eden hizmetlerin yapılmaları için el ele vermelidir. Şehrimizin Turizm potansiyelini arttırmalı, esnafımızın ve halkımızın Turizm pastasından payını almasını Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği olarak önemsediğimizi kamuoyuna arz ediyoruz.”

Habertrak/Özlem İnan