DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.866,52 -1.129
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava

Tekirdağ’a madalyayla döndü

Son Güncelleme :

08 Mayıs 2019 - 13:10

Arkadaşının güreş çalışmalarına giderken bu spora ilgi duyan Namık Kemal Üniversitesi öğrencisi Murat Huday (24), Üniversitelerarası Güreş Türkiye Şampiyonasında altın madalya kazandı.

Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Enerji bölümü öğrencisi Huday, nisan ayında Bartın’da düzenlenen şampiyonada 55 kiloda Türkiye şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza attı.

Huday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla çalışarak şampiyonada altın madalya kazanmayı başardığını söyledi.

Güreşe başladıktan sonra hiç bırakmayı düşünmediğini ifade eden Huday, “10 yaşımdan beri güreş yapıyorum. Daha sonra farklı kulüplerde güreşe devam ettim. Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Enerji bölümüne başladım. Aynı zamanda güreşe de devam ediyorum. Güreşe aslında tesadüfen, arkadaşım vesilesiyle başladım. Arkadaşımla sürekli güreş çalışmalarına gidip gelirken, ben de alıştım sonra devam ettim.” diye konuştu.

Huday, sürekli kendini geliştirmek için çalışmalarına devam ettiğini belirterek, “Bundan sonra da güreşe devam edeceğim. Bartın’da düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda birinci oldum. Şampiyonaya katılmamda bana yardımcı olan hocalarıma da teşekkür ediyorum. Antrenör olup sporcu yetiştirmek istiyorum. Gelecek nesiller de güreşle ilgilensin istiyorum. İnşallah gelecekte güreşçi yetiştirmeye çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ (AA)